Reisadviezen verre bestemmingen wordt herzien

Buitenlandse Zaken voert gesprekken over het herzien van de reisadviezen voor verre bestemmingen. “Wij onderstrepen het belang van kunnen reizen naar bestemmingen die nu nog op slot zijn en voelen het dilemma”, meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan Reisbizz.nl.

Het grootste deel van de wereld is op dit moment nog oranje gekleurd. Het advies is om alleen naar ‘oranje’ landen of gebieden te reizen als dat echt noodzakelijk is. Een reisverbod is het echter niet. Voor niet-essentiële reizen geldt vanaf code geel een positief advies.

Lees ook het artikel: British Airways lanceert better world-programma

Buiten Europa is slechts een handvol landen geel gekleurd, waaronder de bij toeristen populaire ABC-landen en sinds dinsdag ook Canada. Mogelijk worden snel meer verre bestemmingen ‘geel’ of ‘groen’, zo blijkt uit de reactie van het ministerie. Ondertussen ontvangen veel ‘oranje’ landen, zoals Mexico en de Dominicaanse Republiek, toeristen met open armen.  

“Er worden op het moment gesprekken gevoerd met verschillende partijen”, meldt de woordvoerder van Buitenlandse Zaken. “Deze gaan onder meer over de herziening van het mondiale negatieve reisadvies. We zijn ons ervan bewust dat het virus onder ons blijft. Uiteraard willen wij het mogelijk maken dat een ieder op een veilige en verantwoorde manier weer kan gaan reizen.”

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Reisadviezen verre bestemmingen wordt herzien”

Comments are closed.