Reisadviezen Saba en Sint Eustatius aangescherpt

De Caribische eilanden Saba en Sint Eustatius zijn wegens het toenemende aantal coronabesmettingen aangemerkt als hoogrisicogebieden. Het reisadvies gaat van groen naar geel en reizigers die vanaf de eilanden terugreizen naar Nederland moeten vanaf maandag een coronabewijs kunnen overleggen. Dat mag een vaccinatie- of herstelbewijs zijn, maar ook een recente coronatest. Een PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn, een sneltest niet meer dan 24 uur.

Saba en Sint Eustatius waren een van de weinige regio’s waar nog een groen reisadvies voor gold. Dat wil zeggen dat de veiligheidssituatie er hetzelfde of beter is dan in Nederland. Alleen voor Hongkong en Macau geeft het ministerie van Buitenlandse Zaken nu nog een groene kleurcode uit. Een geel advies wil zeggen dat reizigers het betreffende land wel kunnen bezoeken, maar dat ze voorzichtig moeten zijn wegens veiligheids- of gezondheidsrisico’s.

Lees ook het artikel: De mooiste tochten voor skiërs in de Franse Isère

Israël, Kaapverdië, Puerto Rico, Belize, Frans Guyana, Guadeloupe en Martinique gelden vanaf zondag als zeerhoogrisicogebieden. Dat betekent dat wie vanuit deze landen naar Nederland reist, na aankomst verplicht in quarantaine moet. Een testplicht was al langer van kracht voor reizigers vanuit deze landen.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Reisadviezen Saba en Sint Eustatius aangescherpt”

Comments are closed.