Reisadvies Luxemburg kleurt geel

Welkom terug! Het reisadvies naar Luxemburg verandert per 10 juni 2021 van oranje naar geel. Dat betekent dat Nederlandse reizigers weer volop kunnen genieten van de Luxemburgse zomer. Deze staat onder meer in het teken van het fietsevenement Vëlosummer, waarbij 950 km aan (openbare) wegen, opengesteld worden voor fietsers. Daarnaast opent het groothertogdom z’n deuren voor natuur-, outdoor- en cultuurliefhebbers die graag op korte afstand van huis vakantie willen vieren op een bestemming met veel mogelijkheden. 

De Nederlandse overheid breidt naast Luxemburg de lijst met het reisadvies verder uit met gele bestemmingen. Als je naar een bestemming reist met een gele kleur, hoef je bij aankomst niet in (thuis)quarantaine. Er is voor terugkeer uit Luxemburg naar Nederland geen testverplichting en je hoeft niet in (thuis)quarantaine. Meer informatie over in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen.

De ultieme vrijheid: kamperen aan het water

De Moezel, de Sûre, de Our of de Alzette, allemaal rivieren in Luxemburg die het perfecte uitgangspunt vormen voor een kampeervakantie in de natuur deze zomer. Of je als kampeerder nu dol bent op het geluid van kabbelend water of actief erop uit wil met je SUP-board, kano of hengel, Luxemburg heeft heel veel kampeerplekken en campings langs het water in zijn aanbod. Kamperen geeft dat extra gevoel van vrijheid en dat is zeker in deze tijden een welkome eigenschap. Campings in de regio’s Éislek of Müllerthal zijn populair bij families vanwege de vele buitenactiviteiten in de nabijgelegen natuur. Veel kampeerders ontdekken de omgeving op de kilometerslange wandelroutes, mountainbikepaden of brengen een bezoek aan historische kastelen, zoals het beroemde kasteel Vianden. Ook populair zijn de campings langs de wijnroute aan de Moezel, waar je ’s avonds met een glas in de hand kunt genieten van de lange zomeravonden.

Foto: LFT/Thomas Jutzler

Inspirerende ideeën en geniet met korting deze zomer

Luxemburg is een klein land met grootse mogelijkheden! Meer weten? Bekijk de 100 to-do ideeën die we voor je op een rijtje hebben gezet. Geniet tijdens je verblijf in Luxemburg van aantrekkelijke kortingen. Musea, kastelen, recreatiemogelijkheden… ontdek Luxemburg nog voordeliger met de digitale LuxembourgCard. Deze kaart geeft je gratis of gereduceerde toegang tot veel bezienswaardigheden.

Lees ook ons artikel: Vier vakantie in de bergen, vol vrijheid en actie

Related posts

One Thought to “Reisadvies Luxemburg kleurt geel”

  1. […] Lees ook het artikel: Reisadvies Luxemburg kleurt geel […]

Comments are closed.