Qatar Airways voert de eerste volledig Covid-19 gevaccineerde vlucht ter wereld uit

Qatar Airways blijft het herstel van het internationale vliegverkeer leiden door vandaag de eerste volledig Covid-19 gevaccineerde vlucht ter wereld uit te voeren. QR6421 vertrok vanuit Hamad International Airport met uitsluitend gevaccineerde bemanning en passagiers aan boord, waarbij passagiers ook bij het inchecken bediend werden door volledig gevaccineerd personeel. 

Op deze speciale vlucht, die om 14.00 uur lokale tijd naar Doha is teruggekeerd, werden alle maatregelen getoond die de luchtvaartmaatschappij neemt om de hoogste normen van veiligheid en hygiëne aan boord te waarborgen. Hierbij ook de nieuwste innovatie, de eerste ”Zero-Touch” inflight entertainment technologie ter wereld. De speciale vlucht werd uitgevoerd met het technologisch meest geavanceerde en duurzame vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij, de Airbus A350-1000. De koolstofuitstoot van de vlucht wordt ook volledig gecompenseerd, in lijn met de verantwoordelijkheid voor het milieu van de luchtvaartmaatschappij. 

Passagiers aan boord konden de historische ervaring livestreamen dankzij de toonaangevende Super WiFi aan boord van Qatar Airways, die de nieuwste technologie van Inmarsat, SITA for Aircraft en Thales combineert.

Related posts