Qatar Airways start de nieuwe routes naar Afrika

Qatar Airways versterkt haar aanwezigheid in het zuiden van Afrika met de lancering van een nieuwe gecombineerde vlucht tussen Doha en Lusaka (Zambia) en Harare (Zimbabwe). Om deze mijlpaal te markeren, werd de nieuwe route gelanceerd met de state-of-the-art Airbus A350-900 van de luchtvaartmaatschappij, met 36 stoelen in de bekroonde Qsuite Business Class en 247 stoelen in Economy Class.

Qatar Airways vliegt nu op de Kenneth Kaunda International Airport (LUN) van Lusaka. Lusaka, de grootste stad en het commerciële centrum van het land, is de toegangspoort tot de legendarische toeristische attracties van Zambia, van de Victoria watervallen die het deelt met Zimbabwe, tot wildreservaten en een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Harare, de hoofdstad van Zimbabwe, wordt aangevlogen via de Robert Gabriel Mugabe International Airport (HRE). Harare is ook een bestemming met een rijke cultuur, archeologische sites die op de Werelderfgoedlijst staan en een gevarieerd natuurlandschap. Het vliegtuig werd in Lusaka en Harare bij aankomst begroet met het traditionele waterkanon saluut.

De luchtvaartmaatschappij heeft haar toewijding aan Afrika getoond tijdens de pandemie door het netwerk aanzienlijk uit te breiden met vier nieuwe routes naar Accra, Abidjan, Abuja, Luanda en het hervatten van diensten naar Alexandrië, Caïro en Khartoem, waardoor het aantal bestemmingen nu 27 bedraagt in 21 landen. Eerder deze maand heeft Qatar Airways ook een interline overeenkomst getekend met RwandAir waardoor klanten een betere toegang krijgen tot de gecombineerde netwerken van beide luchtvaartmaatschappijen

Lees ook het artikel: Canadees westjet strijkt neer op Schiphol

Vluchtschema:
Woensdag, vrijdag en zondag
Doha (DOH) – Lusaka (LUN) QR1455: vertrek om 02:20 – aankomst om 08:50
Lusaka (LUN) – Harare (HRE) QR1455: vertrek om 10:20 – aankomst om 11:20
Harare (HRE) – Lusaka (LUN) QR1456: vertrek om 18:55 – aankomst om 19:55
Lusaka (LUN) – Doha (DOH) QR1456: vertrek om 21:25 – aankomst om 05:55 (+1)

Bedrijven en handelaars kunnen ook gebruik maken van het vrachtaanbod van de luchtvaartmaatschappij, dat meer dan 30 ton vrachtcapaciteit per week in elke richting mogelijk maakt om de export van beide landen, zoals groenten en bloemen, naar bestemmingen op het Qatar Airways netwerk zoals Londen, Frankfurt en New York en meerdere punten in China te ondersteunen.  De import zal bestaan uit farmaceutische producten, automobiel- en technologische apparatuur.

Klanten kunnen uitkijken naar de gastvrijheid aan boord met Qatar Airways’ internationale cabinepersoneel, waaronder Zambiaanse en Zimbabwaanse staatsburgers, en een royale toegestane hoeveelheid bagage, variërend van 46 kg in Economy Class verdeeld over twee stukken bagage en 64 kg verdeeld over twee stukken bagage in Business Class. Voor meer informatie, ga naar: https://www.qatarairways.com/en-nl/baggage/allowance.html

Reizigers die opnieuw het luchtruim kiezen met Qatar Airways kunnen gerust zijn dat ze reizen met de enige luchtvaartmaatschappij ter wereld die, samen met haar ultramoderne internationale hub Hamad International Airport, vier 5-sterren Skytrax ratings heeft behaald – waaronder de prestigieuze 5-sterren Airline Rating, 5-sterren Airport Rating, 5-sterren Covid-19 Airline Safety Rating en 5-sterren Covid-19 Airport Safety Rating.

Related posts

One Thought to “Qatar Airways start de nieuwe routes naar Afrika”

Comments are closed.