Qatar Airways kondigt deel twee duurzaamheidsprogramma aan

QATAR – Qatar Airways Cargo kondigt het tweede hoofdstuk aan van zijn duurzaamheidsprogramma WeQare: Rewild the Planet. De cargomaatschappij zet zich in voor het natuurbehoud en de bescherming van wilde diersoorten. Zo belooft ze om wilde dieren gratis terug te brengen naar hun natuurlijke habitat.

Guillaume Halleux, Chief Officer Cargo van Qatar Airways, zegt hierover: “Wij zijn bezorgd over hoe wij de wereld nalaten aan de toekomstige generatie. Als ’s werelds grootste vrachtvervoerder geloven wij sterk in het engagement tegenover de gemeenschap en de bescherming van ons milieu. We weten allemaal dat dieren een belangrijke rol spelen in het behoud van het ecologisch evenwicht, dat op zijn beurt zorgt voor het voortbestaan en de stabiliteit van de natuurlijke omgeving.

Met Hoofdstuk 2 – Rewild the Planet willen we natuurbehoud stimuleren en daarom bieden we gratis vervoer aan om wilde dieren terug te brengen naar waar ze thuishoren.”De luchtvaartmaatschappij heeft een reeks opvallende advertenties en een speciale video uitgebracht om de aankondiging en het belang van Hoofdstuk 2 te onderstrepen. Hiermee wil Qatar Airways Cargo zijn klanten en alle bij luchtvracht betrokken partijen bewuster maken van dergelijke kwesties.

Alle hoofdstukken van WeQare zijn gebaseerd op de kernpijlers van duurzaamheid – milieu, maatschappij, economie en cultuur. Het programma heeft de steun van de werknemers van Qatar Airways Cargo.

De cargomaatschappij gelooft dat dergelijke positieve acties een stimulerend effect hebben en mensen zullen inspireren om duurzaamheid boven aan hun agenda te zetten. Qatar Airways Cargo zal in de komende maanden meer hoofdstukken lanceren, die allemaal direct gekoppeld zijn aan de dagelijkse activiteiten van de maatschappij. Via dergelijke innovatieve programma’s effent Qatar Airways Cargo het pad voor een duurzamere en maatschappelijk verantwoorde luchtvrachtindustrie en speelt het een actieve rol bij het bouwen aan de wereld van morgen.

Als een eerste ondertekenaar van de Buckingham Palace Verklaring in maart 2016 en een stichtend lid van de United for Wildlife Transport Taskforce, heeft Qatar Airways een zero tolerance beleid ten aanzien van de illegale handel van bedreigde wilde dieren. Het initiatief van de vrachtvervoerder om wilde dieren terug te brengen naar hun natuurlijke habitat is in overeenstemming met het streven van de luchtvaartmaatschappij om de wildlifehandel en de illegale handel in wilde dieren te bestrijden.

Related posts