Qatar Airways & RwandAir gaan samenwerken

Passagiers van Qatar Airways en RwandAir kunnen vanaf nu op een enkel ticket naar 65 Afrikaanse en wereldwijde bestemmingen vliegen dankzij een nieuwe codeshare-overeenkomst. Tevens start RwandAir in december een lijndienst tussen Kigali en Doha.

De deal tussen Qatar Airways en RwandAir past in een Afrikaanse trend. Afgelopen maand maakte United Airlines bekend te gaan codesharen met het Zuid-Afrikaanse Airlink. Lees het volledige artikel over de samenwerking tussen United & Airlink hier Daarnaast werden ook de banden tussen South African Airways (SAA) en Emirates aangetrokken, terwijl Kenya Airways nauwer wil gaan samenwerken met datzelfde SAA. Veel van deze samenwerkingen lijken ingegeven door het succes van Ethiopian Airlines, dat het continent met een goedlopende hub in Addis Abeba verbindt met de rest va de wereld.

Lees ook het artikel: Verwen jezelf met een luxe Spa in de bergen

De codeshare-overeenkomst tussen Qatar Airways en RwandAir voorziet in meer dan 65 gezamenlijke bestemmingen van de airlines in Afrika en de rest van de wereld. De Rwandese flag carrier start in december aanstaande met non-stop vluchten tussen de hub in Kigali en Doha.

Qatar aiways had in augustus al nieuwe routes naar Afrika aangekondigd, waaronder de volgende routes:

Doha (DOH) – Lusaka (LUN) QR1455: vertrek om 02:20 – aankomst om 08:50
Lusaka (LUN) – Harare (HRE) QR1455: vertrek om 10:20 – aankomst om 11:20
Harare (HRE) – Lusaka (LUN) QR1456: vertrek om 18:55 – aankomst om 19:55
Lusaka (LUN) – Doha (DOH) QR1456: vertrek om 21:25 – aankomst om 05:55 (+1)

Meer informatie? Klik hier!

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts