Proef nu de World of Wine Portugese chocolade

world-of-wine-chocolade

Dat port en chocola een match-made-in-heaven zijn is bekend. Het ligt dan ook volledig in de lijn der logica dat The World of Wine (WOW) met “Vinte Vinte” een eigen chocolademerk ontwikkeld heeft. Deze wordt van boon tot reep in eigen huis geproduceerd in vier verschillende variëteiten: Classic, Fusion, Cacao Intensity en Grand Cru. Het Vinte Vinte-assortiment omvat  geschenkdozen, bonbons, truffels, cacao-nibs en -poeder. Voor of na het snoepen krijgen de bezoekers in het museum “The Chocolate Story” een boeiende blik in de wereld van deze zoete verwennerij.

Verwonderen en genieten; op het spoor van chocola in een Wereld van Wijn

Een stukje chocolade maakt de dag zoet – niet alleen iedere fijnproever weet dit, maar ook chocolatier Pedro Araújo. Hij reisde de wereld rond met een grote zucht naar kennis en keerde huiswaarts naar zijn geboortestreek Porto met het perfecte recept in zijn bagage. Daar ontwikkelde hij met veel passie en gedrevenheid het merk “Vinte Vinte”. De ongebruikelijke naam betekent “Twintig Twintig” en is genoemd naar de geografische ligging van de zogenaamde “cacaogordel”, waar ter wereld voornamelijk cacaobomen groeien – twintig graden ten noorden en twintig graden ten zuiden van de evenaar.


© HILODI – World of Wine

Araújo legt uit: “Zoals we allemaal weten, hangt goede chocolade af van de kwaliteit van de cacao. De ligging van de cacaogordel heeft ons geïnspireerd tot de merknaam “Vinte Vinte” en staat niet in de laatste plaats voor onze kwaliteitsproducten. Van boon tot eindproduct wordt de chocola in onze fabriek in Vila Nova de Gaia in Porto gemaakt waarbij we uitsluitend gebruikt maken van zorgvuldig geselecteerde cacao die alleen in de beste gebieden wordt geoogst”.

Als onderdeel van het museum “The Chocolate Story” is de fabriek open voor bezoekers. Hier zien ze hoe de chocolade wordt gemaakt en verpakt én kokmen alles te weten over de teelt, oogst en verwerking. “Het doet ons plezier bezoekers kennis te laten maken met de wereld van de chocolade. Het hele productieproces is zichtbaar en van dichtbij te volgen”, voegt de meester-chocolademaker eraan toe, die ook wel “Dokter Boon” wordt genoemd vanwege zijn expertise in alles wat met cacao en chocolade te maken heeft. Omdat bekend is dat het beste altijd aan het eind komt, kunnen de gasten de zoete lekkernijen direct na elke rondleiding proeven in het eigen chocoladecafé van het bedrijf.

Vooralsnog wordt de Vinte Vinte chocolade exclusief verkocht bij World of Wine en in geselecteerde winkeld in Portugal. In 2022 zal de chocolade vanuit Vila Nova da Gaia over de hele wereld worden verkocht. Wie echter nu al het water in de mond loopt, vindt wat hij zoekt in de Vinte Vinte-webwinkel.

Ga voor meer informatie over World of Wine (WOW) naar www.wow.pt en naar Instagram (@wow.porto) en Facebook (@wowporto).

Related posts

One Thought to “Proef nu de World of Wine Portugese chocolade”

  1. […] Mocht je liever iets dichterbij wijnen & erg van chocolade houden lees dan ook ons artikel: Proef nu de World of Wine Portugese chocolade […]

Comments are closed.