Portugal voert testverplichting in

Portugal voert per 1 december een testverplichting in voor alle reizigers die per vliegtuig het land binnenkomen, en dus ook voor volledig gevaccineerden. Het mag een PCR-test van maximaal 72 uur oud zijn of een antigeensneltest van maximaal 48 oud. Dat heeft de Portugese regering donderdagavond bekendgemaakt.

De regering is bezorgd over de toenemende besmettingsaantallen, zowel in eigen land als elders in Europa.

Lees ook het artikel: Extra snacks in economy class Lufthansa

Met deze testverplichting legt Portugal wel een bom onder het Europese coronapaspoort (het Digitaal Corona Certificaat) dat gevaccineerden juist in staat zou moeten stellen om vrij door de EU te reizen, zonder in elk land afwijkende regels.

Luchtvaartmaatschappijen die een passagier zonder geldig testbewijs aan boord hebben, kunnen een boete van 20.000 euro krijgen, zo waarschuwt de Portugese regering alvast. Die boete geldt per passagier. Voor bijvoorbeeld twintig ongeteste reizigers is de totale boetesom dus 400.000 euro.

Nu de dagen weer korter worden en de temperaturen dalen, zijn we op zoek naar warmte en ontspanning. Weg van alle drukte en de tijd voor jezelf nemen. Portugal is dé perfecte plek voor een wellness break om weer op adem te komen, te geniet van rust en nieuwe energie op te doen. Met een perfecte ligging aan de Atlantische Oceaan, 3000 zonuren per jaar en hoge luchtkwaliteit is Portugal een heerlijke wellness bestemming. Van thalassotherapie, warmwaterbaden tot aan de beste yoga adresjes. Lees meer over tot rust komen in Portugal.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts