Porto’s nieuwe Culturele wijk World of Wine

Berkel en Rodenrijs – Op naar Porto voor een glas wijn. Met zes musea, negen restaurants, bars, winkels, galerieën, evenementen ruimtes en zelfs een wijnschool brengt WOW een eerbetoon aan de stad Porto. Dit project vertelt het verhaal van de belangrijkste Portugese industrieën en tradities. Het centrale plein is de ideale omgeving om het panoramische uitzicht over de historische stad Porto en de rivier de Douro te bewonderen.

Op 1 maart is de wijk per onmiddellijke ingang onder het management van Lieb Management. Zij zijn verantwoordelijk voor de persrelaties van World of Wine (WOW) in de Benelux en Duitstalige landen. Doel is om het grootschalige stadsontwikkelingsproject in Porto op lange termijn te positioneren als dé culturele trekpleister in de op één na grootste stad van Portugal. World of Wine ligt in het historische wijndistrict van Vila Nova de Gaia en omvat zes boeiende musea, negen restaurants, bars en cafés, evenals tijdelijke tentoonstellings- en evenementenruimtes, winkels en een eigen wijnschool. Vanaf de opening in de zomer van 2020 kunnen bezoekers op zo’n 55.000 vierkante meter, te midden van gerestaureerde portwijnkelders, alles te weten komen over wijn, geschiedenis en cultuur van Portugal.

World of Wine – de nieuwe culturele wijk van Porto met de WOW-factor

Na vijf jaar ontwikkeling en een investering van 105 miljoen euro is World of Wine (WOW) eind juli 2020 geopend in de historische wijk Vila Nova da Gaia in Porto. Het toerismeproject werd gerealiseerd door de Fladgate Partnership, een samenwerkingsverband van bekende portwijnmerken en luxehotels in Portugal, waaronder The Yeatman in Porto. World of Wine, het grootste toeristische en stedelijke ontwikkelingsproject in Europa van het afgelopen jaar, transformeert zijn omgeving door de renovatie van eeuwenoude wijnkelders tot een complex van virtuele en interactieve culturele ervaringen en een verscheidenheid aan gastronomische restaurants aan de zuidkant van de rivier de Douro.

© Hilodi; links: Gourmetrestaurant 1828 ; midden: Bridge Collection ; rechts: aanzicht buiten
Zes musea en ontelbare indrukken

World of Wine biedt in totaal zes musea. De gelijknamige “Wine Experience” neemt bezoekers mee op een zintuiglijke reis langs de Portugese wijngebieden, klimaatzones, druivenrassen en productietechnieken die de wijn van het land zo divers maken. Een apart museum over het onderwerp kurk – “Planet Cork” – maakt de ervaring compleet. Het complex weet echter niet alleen de liefhebbers van wijn te boeien, maar ook liefhebbers in alle leeftijden van kunst en cultuur. Bezoekers die van geschiedenis houden zullen bijvoorbeeld genieten van de rijke geschiedenis van Porto in het museum “Porto Region Across The Ages”, terwijl het “Porto Fashion & Fabric Museum” de nationale textiel-, mode- en juwelenindustrie belicht. Het Chocolate Story Museum daarentegen neemt fijnproevers van jong tot oud mee op een reis in de wereld van cacao en chocolade. Een heel bijzondere blik op de geschiedenis van het drinken in de loop van de mensheid wordt geboden door de “Bridge Collection”, deze wordt gevormd door 1800 tot 9000 jaar oude vaten en glazen uit de privé-collectie van World of Wine CEO Adrian Bridge.

Evenementen voor ieders smaak

De in-house wijnschool biedt cursussen voor verschillende interesse- en kennisniveau’s en organiseert op maat gemaakte tours naar verschillende wijnhuizen in het omliggende wijnland. Ondertussen bieden de wijnbar “Angel’s Share”, het fine-dining restaurant “1828”, het vegetarische restaurant “Root & Vine” en het visrestaurant “Golden Catch” een panoramisch uitzicht over de stad. “V.P.” verleidt met traditionele Portugese gerechten, “Mira Mira” met evenwicht uitgebalanceerde gastronomische gerechten. Bovendien nodigen de cafés “Suspiro”, “Lemon Plaza” en het chocoladecafé “Vinte Vinte” hun bezoekers uit om nog even te blijven hangen met een drankje. Terwijl een evenementenlocatie met een glazen gevel en een capaciteit van 250 personen een wijds uitzicht over de stad biedt en ideaal is voor allerlei soorten evenementen, biedt een hal van 4.300 vierkante meter de perfecte ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen.

Adrian Bridge, oprichter en CEO van World of Wine: “Ons doel bij WOW is Porto als culturele bestemming te positioneren door niet alleen het verhaal te vertellen van de wijn die de stad wereldberoemd maakt, maar ook het verhaal van de stad zelf, haar mensen en haar avonturen door de eeuwen heen. Voor elke bezoeker aan Porto of Portugal zou WOW op het lijstje moeten staan van dingen die ze moeten doen en zien.”

Ga voor meer informatie over World of Wine (WOW) naar www.wow.pt en naar Instagram (@wow.porto) en Facebook (@wowporto).

Related posts