Peru wint tijdens Expo 2020 in Dubai

Het Peru paviljoen op Expo 2020 Dubai is uit 192 paviljoens gekozen tot de beste en heeft de World Expo Awards gewonnen in de categorie People’s Choice Awards. Het paviljoen heeft meer dan 1,4 miljoen bezoekers geregistreerd sinds de opening op 1 oktober 2021.

Green Destinations Story Award 2022

Met hun duurzame en milieuvriendelijke visie en met respect voor de natuur hebben drie bestemmingen in Peru een prijs gewonnen tijdens de Green Destinations Story Awards 2022, voor de meest inspirerende verhalen binnen duurzame toerisme praktijken. Dit zijn de prijswinnaars:

Colca Canyon (Arequipa) 
De Colca Canyon behaalde de eerste plaats in de categorie ‘Herstel en heroprichting van het toerisme’. Op deze plaats slaagden de inwoners van Sibayo er door toerisme in om hun voorouderlijke gebruiken en patrimoniale rijkdommen te herwaarderen. 

Lees ook het artikel: Gouda Kaasmarkt gaat weer van start

Nationaal park Tingo Maria (Huánuco) 
Het Tingo María National Park behaalde de tweede plaats in de categorie ‘Lokalisatie en decarbonisatie van het Nationaal park’, waar ze illegale gewassen verwisselden tot voor legale en ecologisch toerisme. De naam van de geschiedenis van duurzaamheid is: Duurzaam toerisme als alternatief om de levenskwaliteit van de lokale bevolking te verbeteren. 

Nationaal reservaat Pacaya Samiria (Loreto) 
Het Pacaya Samiria National Reserve werd tweede plaats in de categorie ‘Natuur en ecotoerisme’, hier stopten ze de roofzuchtige praktijken van de omgeving en wisten ze meer dan 2.800.000 hectare vochtig bos te herstellen. De naam van de geschiedenis van duurzaamheid is: Ecotoerisme voor het behoud van de spiegeljungle. 

Related posts