PCR-test verdwijnt langzaam uit reis maatregelen

Eindelijk, het is zover, ondanks dat COVID-19 niet is verdwenen, gaan we er steeds beter mee leren leven. Vele landen stappen af van de verplichte negatieve PCR-test & het vaccinatiecertificaat bij aankomst in desbetreffend land. Zo hebben recent Cuba, Zambia & Swaliland aangekondigd de inreismaatregelen aan te passen.

Per 06.04.2022 heeft Cuba besloten om te gaan “versoepelen”. Vanaf komende woensdag vervallen onder andere het presenteren van een verplichte negatieve pcr-test bij aankomst en evenals het COVID-19-vaccinatiecertificaat. Houd er rekening mee dat er wel willekeurig reizigers worden gevraagd om bij binnenkomst een PCR-test af te nemen. Als de PCR-test op moment van binnenkomst positief is, worden de covid-19 protocolen in gang gezet, waaronder quarantaine in een quarantainehotel. Verder blijven de hygiene maatregelen zoals, social distancing, het gebruiken van desinfecterende gel en verplicht gebruik van het mondmasker gelden.

Lees ook het artikel: Transavia vliegt deze zomer op 90 bestemmingen

Vrijdag 25.03.2022 heeft ook Zambia de reisvereisten om het land in te reizen aangepast. Gevaccineerde reizigers hoeven niet langer een negatief PCR-testresultaat te overleggen om Zambia binnen te komen. Daarnaast is nu het visum tijdelijk 50% goedkoper om lokaal toerisme stimuleren. Terwijl gevaccineerde reizigers niet langer een negatieve PCR-test nodig hebben om het land binnen te komen, moeten niet-gevaccineerde reizigers nog steeds een negatieve PCR-test aantonen bij binnenkomst, afgenomen maximaal 72 uur voor vertrek.

We reizen door naar Swaliland, waar met onmiddellijke ingang de negatieve PCR-tests voor volledig gevaccineerde toeristen is komen te vervallen. Kinderen onder de 12 jaar kunnen het land binnenkomen zonder een test, al dan niet gevaccineerd. In de verklaring van 29 maart bevestigde de Eswatini-premier Cleopas Sipho Dlamini dat het aantal nieuwe COVID-19-gevallen de afgelopen maanden drastisch is gedaald. Hierdoor zijn de beperkingen versoepeld, waarbij Eswatini momenteel minder dan 100 actieve gevallen registreert. De duidelijke boodschap dat vaccinaties het toerisme weer op gang helpen, is ook bedoeld om de bevolking van Eswatini verder te laten vaccineren.

Een steeds toenemend aantal landen in Zuid- en Oost-Afrika, waaronder Zuid-Afrika, heeft de afgelopen weken ook de PCR-testvereiste laten vallen, waardoor reizen met meerdere bestemmingen over het hele continent opnieuw tot bloei kunnen komen.

Voor meer informatie over de huidige inreismaatregelen per land zie: www.wijsopreis.nl

Related posts