PCR test & sneltest verplicht voor reizigers Zuid-Afrika

Reizigers uit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika moeten binnenkort naast een PCR-test voor vertrek ook een coronasneltest laten doen, op de luchthaven of bij de ferryterminal. Alleen als ze negatief testen kunnen ze naar Nederland reizen. Dat heeft het ministerie van Infrastructuur bekendgemaakt volgens de NOS.

Het kabinet wil met de extra testverplichting voorkomen dat de nieuwe mutaties van het coronavirus in groten getale meegenomen worden. Alleen de PCR-test voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika voldoet niet, omdat die 72 uur van tevoren afgenomen mag worden. In de dagen tussen de test en aankomst in Nederland kunnen reizigers ook nog het virus oplopen.

Lees ook het artikel: Zo wordt de nieuwe Air Force One gemaakt!

De verplichting gaat ook gelden voor vrachtwagenchauffeurs en voor de bemanning van ferry’s en vliegtuigen. Wanneer de maatregel precies ingevoerd wordt, is nog niet bekend, behalve dat dit op zeer korte termijn gebeurt.

Op de website van de Rijksoverheid staat het volgende:

“Reizigers uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zuid-Afrika die per vliegtuig en veerboot naar Nederland komen, moeten in het bezit zijn van een direct voor vertrek afgenomen negatieve sneltest. Deze test komt bovenop de nu al verplichte negatieve PCR test 72 uur voor aankomst. De verplichte sneltest geldt ook voor transportmedewerkers zoals vrachtwagenchauffeurs en bemanning aan boord van vliegtuigen en veerboten.”

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts