Parijs wordt proeftuin voor gebruik waterstof in luchtvaarsector

PARIJS – De Parijse luchthavens Charles de Gaulle en Orly moeten in de nabije toekomst overschakelen op waterstof. Exploitant Groupe ADP, grootgebruiker Air France-KLM, vliegtuigbouwer Airbus en de stad Parijs roepen bedrijven op om bij te dragen aan de creatie van een ‘hydrogen hub’.

De samenwerkende partijen zoeken multinationals, MKB-bedrijven, start-ups, laboratoria en universiteiten om de kansen rond het gebruik van waterstof in de luchtvaart te onderzoeken en de gewenste activiteiten in Parijs te ontplooien.

Het is de bedoeling om waterstof nabij de luchthavens, die hemelsbreed zo’n 35 kilometer uit elkaar liggen, op te slaan. De brandstof moet worden aangewend om grondvoertuigen en treinen te laten rijden, gebouwen van energie te voorzien en – als die technologie voorhanden is – vliegtuigen te laten vliegen.

De initiatiefnemers hopen tussen nu en 19 maart de nodige contacten te leggen met toekomstige partners, om zo invulling te geven aan de Europese ambities om de luchtvaart in de nabije toekomst klimaatneutraal te maken.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts