Opgelet! Quarantaineplicht controle nu echt gestart

Quarantainplicht controle

Quarantaineplicht controle gaat komende woensdag dan toch echt van start. Boa’s komen langs bij (terugkerende) reizigers die in verplichte quarantaine moeten. Dat heeft minister De Jonge dinsdagmiddag laten weten in de Tweede Kamer. De quarantaineplicht geldt al sinds vorige week, maar werd tot nu toe nauwelijks gehandhaafd. “Vanaf morgen is het ook daadwerkelijk ingeregeld dat een boa op de stoep kan staan om op grond van het niet naleven van de quarantaineplicht een boete uit te delen”, aldus de minister in een reactie op vragen van SP-Kamerlid Peter Kwint.

De Jonge, die door de linkse partijen flink onder vuur werd genomen vanwege het gebrek aan handhaving, benadrukte dat de quarantaineplicht wel al gecontroleerd werd door belteams. Zij bellen terugkerende reizigers om te checken of ze wel echt thuis blijven. Er was meer tijd nodig om ook fysieke controles met boa’s te regelen. Nu dat vanaf woensdag geregeld is, kunnen mensen die in quarantaine moeten maar beter de deur opendoen als er een boa langskomt. Mocht je dat tijdens de quarantaineplicht controle niet doem, kan je een boete van 339 euro verwachten.

Landen met quarantaineplicht
Sinds 1 juni geldt er een tiendaagse-quarantaineplicht voor (terugkerende) reizigers uit zeer-hoogrisicogebieden. Die quarantaineplicht vervangt de vliegverboden. Voorheen was de quarantaine altijd een dringend advies bij terugkeer uit oranje en rode landen.

Nu is het voor deze landen een plicht: Argentinië; Bahrein; Bolivia; Brazilië; Chili; Colombia; Costa Rica; Dominicaanse Republiek; Ecuador; Frans-Guyana; Guyana; Kaapverdië; Litouwen; Maldiven; India; Panama; Paraguay; Peru; Seychellen; Suriname; Uruguay; Venezuela; Zuid-Afrika en Zweden. Voor de andere landen met een negatief reisadvies blijft de quarantaine na terugkeer een advies waarop niet gehandhaafd wordt.

Lees ook het artikel: Spanje versoepelt inreisbeperkingen
Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Opgelet! Quarantaineplicht controle nu echt gestart”

  1. […] Opgelet! Quarantaineplicht controle nu echt gestart […]

Comments are closed.