Opening Lelystad airport vrijwel zeker verder uitgesteld

LELYSTAD – De opening van Lelystad Airport moet vrijwel zeker verder uitgesteld worden. Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft het onderwerp controversieel verklaard, wat inhoudt dat het pas aan een volgend kabinet is om erover te beslissen. Daardoor wordt het erg lastig om de geplande opening in november van dit jaar te halen.

Behalve de linkse oppositiepartijen stemden ook regeringspartijen CDA, D66 en ChristenUnie vóór de motie om dit onderwerp controversieel te verklaren. Aangezien de verkiezingen in maart zijn en het vervolgens nog maanden (vorige keer zelfs ruim een half jaar) kan duren om een regering te vormen, is het onwaarschijnlijk dat er nog genoeg voorbereidingstijd overblijft voor een opening in november.

Het kabinet is daarmee niet haar belofte uit het regeerakkoord nagekomen om Lelystad Airport te openen. Dat is nu al verschillende keren uitgesteld, mede door geworstel met milieuwetgeving en de herindeling van het luchtruim. Het is voor Lelystad Airport te hopen dat het uitstel niet tot afstel leidt. Van de grote partijen zijn alleen de VVD en de PVV nog uitgesproken voorstander.

Ook de nieuwe Luchtvaartnota is controversieel verklaard.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts