Op stap in Rotjeknor!

ROTTERDAM – Bij het woord reizen gaan we er vaak van uit dat het om een tripje naar het buitenland gaat. London, Parijs en Berlijn zijn onder andere veel bezochte steden. Maar nu dat deze metropolen nog ver weg lijken, waarom niet een tour door onze eigen wereldsteden?

Vakantie in eigen land

In 2020 zijn een kwart meer Nederlanders op vakantie gegaan in eigen land, ten opzichte van 2019. Ondanks dat in het derde kwartaal een beperkt aantal buitenlandse reizen wel mogelijk was, was dit toch 60 procent lager dan in 2019. En na het pittige jaar wat de Nederlandse ondernemers achter de rug hebben, zou het extra mooi zijn om elkaar onderling te steunen. Ga bijvoorbeeld op stap in Rotterdam!

Foto: Pixabay

Rotjeknor aan de Maas

Rotterdam is veerkrachtig. Een stad die nooit stilstaat met twee gezichten, modern en authentiek. Laat je inspireren over wat Rotterdam te bieden heeft: de meest bijzondere hidden spots of kunst in openbare ruimtes. Kom het, zodra het weer kan, allemaal beleven! Naast de bijzondere architectuur die de stad rijk is, staat Rotterdam bekend om haar spectaculaire haven. De haven ligt aan de rivier de Maas. Maak een mooie wandeling langs de Maas en bewonder ondertussen de passerende schepen en de karakteristieke skyline van de stad. Ook kun je met een gids door de haven trekken of voor de sportieveling op de fiets. Hollandser kan niet! Voor de echte water liefhebbers kan je met de watertaxi op pad of bij rederij Spido een interessante haventocht boeken.

Foto: Pixabay

Groener dan verwacht

Je zou het niet zo snel zeggen, maar ook Rotterdam is omringt door groen. Stap het Nationaal Park Hollandse Duinen in. In dit diverse en levendige park kun je met een beetje geluk vossen, reeën en zeehonden spotten. Het park is meer dan alleen natuur, de unieke waarde van het park is de combinatie van stad, groen, duinen en zee. Voor de vogelliefhebber in Rotterdam, kun je het beste naar de Vogelvallei. Een natuurgebied van 21 hectare, midden in het Rotterdamse havengebied. Het havengebied heeft diverse kleine eilandjes waar vogels (onder andere oeverzwaluwen) veilig en rustig kunnen eten en broeden.

Foto: Pixabay

Multicultureel Rotterdam

Bekijk Rotterdam vanuit een ander perspectief! Ga op safari en ontdek de geheimen van de grote stad. Met de City Safari tour kun je op bezoek in bijzondere woningen of de gastvrijheid ervaren bij een vluchteling. Laat je bewonderen, inspireren en neem een kijkje in het dagelijks leven van de Rotterdammer. Ook kun je een tour doen langs iconische wijken. Een gids neemt je mee en geeft een uitgebreide uitleg van de highlights die de revue passeren. Ga ook zeker op bezoek in de Markthal. Een plek die je gezien moet hebben. Ontdek de multiculturele etenswaren die de markthal rijk is. Neem ook zeker een hapje van nog onbekende gerechten en laat je smaakpupillen genieten.

Related posts