Op naar de Albanese Mosselman!

Albanië is misschien niet het eerste land waar je aan denk als vakantieland. Maar niets is minder waar! Het land heeft een prachtige natuur maar ook zeker een boeiende cultuur. Over het algemeen is het land ruw en bergachtig, maar geniet ook zeker van de kustgebieden, waar je heerlijk kan genieten van het strand. Albanië heeft een mediterraan klimaat met elk seizoen een duidelijk maar aangenaam weer. Sommige kenmerken van het klimaat verschillen per regio: De kustgebieden hebben een centraal mediterraan klimaat met milde, natte winters en hete, droge zomers. Je kan er dus heerlijk vertoeven. Maar goed je wil uiteraard ook wat ontdekken. Wat dacht je van een mosseltour?!

Elk jaar in de zomer bezocht de Turkse Napoleon Lake Butrint om de koningin van het meer te ontmoeten en te genieten van de schoonheden die dit gebied te bieden heeft.
De mossel is voor de Albanezen de “koningin”. Het gaf gezondheid en welzijn aan Ali Pasha. Dit zijn enkele korte verhalen om te laten zien hoe belangrijk de mossel was en nog steeds is.

Het is een heel bijzondere reis in dit prachtige gebied van Albanië, iets wat eigenlijk nergens anders te beleven is. Meestal begint de tour met een traditionele boottocht. Een houten boot die wordt gebruikt door boeren en met een inheemse begeleiding, die over het meer voert en onze reisverhalen en de talloze legendes van het gebied verrijkt.

Tijdens de reis zullen we zien hoe de mosselen worden gekweekt, we zullen meer leren over de details van hun groei, en daarna zullen we verse mosselen krijgen, navigeren naar een gebied in een rustig strand en veel fantastische uitzichten over het geheel Oppervlakte. De ruwe mossel gekookt met olijfolie, citroen en peterselie in combinatie met een glas witte huiswijn zou de perfecte combinatie zijn! Na ongeveer een uur op deze plek te hebben gestaan ​​om te genieten van het comfort en de rust van eeuwen oud die nu heerst in deze stad, die eens zo mooi en lawaaierig was, keert u terug om de zonsondergang te volgen. Technische informatie over onze tour:

Geschikte tijd: middag Aantal deelnemers: privé en groepen Wat moet je bij je hebben: hoeden en zonnebril Lokale ervaring door Ksamil Mussel Tour

Related posts

One Thought to “Op naar de Albanese Mosselman!”

  1. […] ook: Op naar de Albanese Mosselman!Bron: […]

Comments are closed.