Ontdek de kleurrijke kant van Londen

De Kleurrijke straten van Londen

West-Londen staat bekend om zijn chique wijken, rijen prachtige, identieke Victoriaanse huizen en kleurrijke straten. Dit gebied van Londen is populair bij zowel Londenaren als bezoekers en is bijzonder leuk om op een zonnige dag per fiets te verkennen.

De bijzondere koffietentjes, allerlei soorten markten, verborgen “mews” (kleine geplaveide en verkeersvrije straatjes omzoomd met gebouwen die in de 19e eeuw werden gebouwd als woningen voor personeel en als stallen) en kleurrijke winkelstraten maken van West-Londen een mekka voor Instagrammers. Volg ons voor een dag als we Notting Hill, Kensington en Chelsea verkennen.

Het kleurrijke Notting Hill

De naam Notting Hill is wereldwijd bekend dankzij de beroemde film met Julia Roberts en Hugh Grant. Dit gebied, ten noordwesten van Hyde Park, is een van de populairste plekken van de Britse hoofdstad en herbergt enkele van de mooiste straten van de Londen. Een van de populaire dingen om hier te doen is het bewonderen en fotograferen van de beroemde rijen kleurrijke huizen.

Om alles uit je ontdekkingstocht te halen, raden we je aan genoeg energie te tanken, bijvoorbeeld met een gezonde brunch bij Farm Girl. Dit mooie, relaxte café ligt verscholen achter een kerk aan Portobello Road en biedt een keur aan gerechten op basis van biologische en lokale kwaliteitsproducten. Een tip voor beginnende Instagrammers: bestel een roze of paarse latte, ze zijn net zo mooi als lekker.

Opgeladen ga je naar Portobello Road, een van de meest iconische straten van Notting Hill. Naast de beroemde kleurrijke huizen is de grote trekpleister Portobello Road Market (weer open sinds 12 april 2021), de grootste antiekmarkt ter wereld. De markt strekt zich uit over meer dan een kilometer en telt meer dan 1.000 handelaars van allerlei pluimage. Je ziet er allerlei kraampjes met antiek, kleding, muziek, boeken, eten en nog veel meer. In de straat zijn ook veel restaurants en pubs.

Na een rondje snuffelen op de markt, sla je Westbourne Park Road in, die haaks op Portobello Road staat. Je bereikt zo St Lukes Mews, een van de mooiste mews van Notting Hill. Deze straat, verborgen in het doolhof van straten in de buurt, blijft vrij rustig en anoniem ondanks het feit dat hij te zien was in de film Love Actually. Onthou die naam om hem niet missen

Nog wat extra huizen die knallen van kleur voor op de foto?Maak dan een wandeling door de andere straten die haaks op Portobello Road staan, zoals Lancaster Road of Denbigh Terrace.

Eigenlijk is de beste manier om het gebied echt te verkennen simpelweg ronddwalen in het doolhof van straatjes (je komt er wel weer uit hoor). De een is nog mooier dan de ander. Stap weer op een andere fiets bij Santander Blenheim Crescent aan Ladbroke Grove en verken straten als Elgin Crescent, Lansdowne Road, Pottery Lane en Stanley Crescent voordat je op weg gaat naar de volgende halte op onze route: de Churchill Arms pub.

Parkeer je fiets bij het Santander station op Campden Hill Road, 5 minuten lopen van de pub. Als je zin hebt, loop dan een klein stukje om en fotografeer de roze deur met de grappige ogen van Farm Cottage.

Dan door naar de echte volgende halte :  de Churchill Arms, ongetwijfeld de bloemrijkste en meest gefotografeerde pub van Londen. Churchill’s grootouders kwamen regelmatig in de pub, waaraan hij zijn naam dankt. Vandaag de dag hangen er veel memorabilia van de voormalige premier aan de muren. Deze warme en pittoreske plek is de perfecte plek om de dorst te lessen en nieuwe energie op te doen voordat je weer de stad ingaat.

Kensington & Chelsea

Trek vervolgens naar het zuiden, naar de wijken Kensington en Chelsea. Vanuit de Churchill Arms loop je in minder dan tien minuten naar Kensington High Street. Als je op Portobello Market niet hebt gevonden wat je zocht, dan bevredigt deze straat zeker jouw winkelwensen. Kensington High Street is over het algemeen minder druk dan de bekendere Londense winkelstraten, maar het aanbod doet niet onder voor die publiektrekkers. Het winkelaanbod is groot en loopt uiteen van de bekende ketens tot kleine onafhankelijke boetiekjes, tussendoor afgewisseld door een ruime keuze aan restaurants en kleine cafés.

Net als Notting Hill is dit gebied vol mooie straten ideaal om te voet of met de fiets te verkennen, met je telefoon of camera in de aanslag. Net om de hoek van het station South Kensington, op Thurloe Square, is een mooie plek voor een fotostop bij het Thin House, een huis dat op zijn smalste punt maar twee meter meet. Het gebied heeft ook veel verborgen mews om te verkennen, zoals Kynance Mews, Pont Street Mews, Stanhope Mews South en Cranley Mews.

Na een stop op Pavilion Road om een drankje te bestellen in een van de vele kleine cafés trekt deze tocht naar de eindhalte. De befaamde King’s Road, die zich uitstrekt van Chelsea tot Fulham en bekend staat om zijn vele winkels, restaurants en nachtleven. Bluebird, een Londens instituut, is de perfecte plek om de dag af te sluiten met een heerlijk diner. Het restaurant heeft een groot buitenterras, ideaal voor zomeravonden.

Fietsverhuur London

Er is een aantal bike-sharing diensten in de Britse hoofdstad. De bekendste en meest gebruikte dienst is Santander Cycles. Er zijn docking stations verspreid over het centrum van Londen. Kies voor een huurperiode van 24 uur aan het station, betaal met je credit card en gebruik de code die je krijgt om uw fiets te ontgrendelen. Een fiets huren voor 24 uur kost £2 en de eerste 30 minuten van elke rit is gratis. Na 30 minuten gebruik wordt £2 extra aangerekend voor elk half uur gebruik. Wij raden je daarom aan bij een Santander-station te parkeren en elke 30 minuten een nieuwe code aan te vragen. Op deze manier kost een dag Santander-fietsen huren je in totaal slechts € 2! Andere fietsverhuurdiensten die in Londen beschikbaar zijn, zijn Jump (Uber), Lime en Mobike

Vergeet niet om aan de linkerkant van de weg te fietsen!

Lees ook ons artikel: Geniet van de wereldse kleuren

Related posts

One Thought to “Ontdek de kleurrijke kant van Londen”

Comments are closed.