NS stopt permanent met catering in treinen

UTRECHT – De NS heeft besloten om de railcatering definitief af te schaffen. Daar was het bedrijf al tijdelijk mee gestopt vanwege de coronacrisis, en tijdelijk is nu permanent geworden. Reizigers kunnen enkel nog op het station terecht voor wat te eten en te drinken.

Op lange Intercity-verbindingen liep er pre-corona regelmatig een Railcatering-medewerker door de trein met een rugzak of buikbak vol koffie, thee, koude dranken en snacks, die reizigers dan ter plekke konden kopen. Maar de NS zag de omzet uit deze activiteit al langere tijd dalen.

“Railcatering is opgericht in een tijd dat veel stations er ronduit sober bij lagen. Onze railcateraars speelden toen een belangrijke rol om reizigers op een comfortabele en prettige manier te laten reizen. De service is altijd goed gewaardeerd door reizigers. De afgelopen jaren heeft NS veel geïnvesteerd in voorzieningen op stations, waardoor reizigers bij de stationswinkels of de Kiosk op het perron terecht kunnen voor bijvoorbeeld een koffie of iets te eten voordat ze de trein in stappen. Dit was terug te zien in de omzet die al langer terugliep”, aldus NS-bestuurslid Anneke de Vries.

Als aandenken is een railcatering-uniform aan het Spoorwegmuseum geschonken. De voormalige medewerkers zijn aan de slag gegaan bij de winkels op de stations. Op de internationale verbindingen (Thalys, Eurostar, ICE en IC Berlijn) blijft er uiteraard wel catering aan boord van de treinen.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts