NS neemt afscheid van coronamaatregelen

De speciale coronastickers op de stations worden vanaf vandaag verwijderd, nu het niet langer verplicht is om een mondkapje te dragen of anderhalve meter afstand te houden op het station. Op station Vlissingen starten NS en ProRail met het weghalen van de stickers en het symbolisch afscheid nemen van de coronamaatregelen. Op de stickers staat onder andere ‘houd afstand’, ‘houd rechts’ en ‘mondkapje’. Zaterdag is de mondkapjesplicht op het station vervallen.

De eerste stickers werden in mei 2020 aangebracht om de reizigers te wijzen op de toen geldende coronamaatregelen. Dat de stickers nu weer verwijderd worden is een belangrijk moment voor reizigers, ondernemers en de NS op de stations, omdat ze na anderhalf jaar afscheid nemen van de coronamaatregelen.

De stickers worden stapsgewijs verwijderd op alle stations. De stations in Zeeland en West-Brabant zijn als eerste aan de beurt. De bedoeling is dat eind oktober de stickers op alle stations verdwenen zijn.

Lees ook het artikel: Costa Dorada bruist in najaar door vele activiteiten

In de trein blijft mondkapjesplicht
In de trein (en andere vormen van openbaar vervoer) blijft het dragen van een mondkapje wel verplicht. Dat is in ieder geval tot begin november het geval. Dan is er een nieuw ‘weegmoment’, waarop het kabinet besluit welke coronamaatregelen gehandhaafd blijven en welke verdwijnen.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts