Ns gaat weer bijna volledige dienstregeling rijden vanwege toenemende drukte

Het aantal treinreizigers is de afgelopen weken al behoorlijk gestegen, tot 35 procent van het oude niveau, en met de aangekondigde versoepelingen van de coronaregels verwacht de NS de komende maanden een verdere toename. Daarom wordt de normale dienstregeling geleidelijk weer bijna volledig in ere hersteld, zo heeft de vervoerder donderdag bekendgemaakt. Momenteel rijdt de NS nog ongeveer 90 procent van het normale aantal treinen.

“We willen niets liever dan Nederland bereikbaar houden en reizigers naar hun plek van bestemming brengen. Met de aangekondigde versoepelingen in de coronaregels en het door het kabinet gepresenteerde Openingsplan in de hand, bereiden wij ons stap voor stap voor op een normale dienstregeling. Zodat op het moment dat Nederland de trein weer neemt, NS haar met open armen kan ontvangen”, zegt NS-topvrouw Marjan Rintel.

Het spoorwegbedrijf begint met de trajecten waar als eerste de meeste reizigers verwacht worden. Vanaf 3 mei rijdt er weer vier keer per uur een Intercity tussen Rotterdam en Utrecht en rijden er weer meer Sprinters op het traject Uitgeest – Veenendaal Centrum. Vanaf 24 mei zal ook de IC Direct tussen Amsterdam en Rotterdam weer vier tot vijf keer per uur rijden en rijden er ook tussen Den Haag en Utrecht weer vier Intercity’s en tussen Utrecht en Amersfoort zes Intercity’s per uur.

Vanaf 14 juni rijden weer alle treinen, met uitzondering van het nachtnet bedoeld voor het uitgaansleven en extra forensentreinen bedoeld voor de spits. Op dat moment reizen er nog relatief weinig mensen, zo is de verwachting. Als reizigersaantallen verder doorgroeien en er weer een nachtleven is, zal de NS op een later moment de stap zetten naar een 100 procent-dienstregeling.

Ook gaat de spoorvervoerder waar nodig weer langere treinen inzetten. De afgelopen tijd werd er regelmatig geklaagd dat de NS op sommige trajecten wel hele korte treinen inzette, van bijvoorbeeld 3 of 4 wagons, terwijl er daar voorheen 8 tot 12 werden ingezet.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts