Ns-app toont vanaf nu of er parkeerplek is bij p+r-locaties stations

Treinreizigers kunnen vanaf vandaag in de NS-app en op Ns.nl zien hoeveel parkeerplekken er vrij zijn op de P+R-locatie bij het station. Dit geldt op dit moment voor 19 stations met P+R (Park and Ride), maar het spoorwegbedrijf zal dat aantal komend jaar verder uitbreiden. Zo weten reizigers zeker dat er nog er plek is voor hun auto als ze vanaf het station verder met de trein willen reizen.

“Soms is de auto de beste manier om naar het station te komen. Dan is het wel zo prettig om makkelijk en snel te kunnen parkeren. Nu is het mogelijk om voor vertrek te zien of er nog parkeerplekken beschikbaar zijn bij het P+R-terrein. Het helpt als reizigers zeker weten dat ze de auto kwijt kunnen bij het station, helemaal als het straks weer drukker is”, vertelt manager Bert Vaessens van de NS.

De functie is nu per direct beschikbaar bij de P+R-locaties van de volgende stations: Driebergen-Zeist, Rotterdam Centraal, Alkmaar, Eindhoven, Zwolle, Assen, Duivendrecht, Den Bosch (Parallelweg en Magistratenlaan), Roosendaal (Spoorstraat en Stationsstraat), Boxtel, Oisterwijk, Breda, Middelburg, Zaandam, Enschede, Weert en Bilthoven.

Tot en met begin 2022 voegt de NS daar nog 43 stations aan toe. Uiteindelijk zal van alle P+R-locaties met slagboom bij stations het aantal beschikbare parkeerplaatsen te zien zijn.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts