Nieuwe zomereditie van het Sani Festival

Sani Resort, het gerenommeerde familieresort in de Griekse regio Chalkidiki, is vereerd deze zomer opnieuw het Sani Festival te ontvangen. Van 15 juli tot 26 augustus komen levende legendes van de wereldwijde muziekscene en internationaal geprezen artiesten spelen op de magische Sani-heuvel uitkijkend over de Egeïsche Zee. Op het programma van de editie 2023 genaamd ‘Stars on the Hill – The New Era’ staan onder meer Sarah Brightman, Bonnie Tyler & Chris Norman, UB40 feat Ali Campbell en Tom Odell.

Sani Hill, met zijn majestueuze middeleeuwse toren, is het ideale decor voor het muziekfestival en de ideale plek waar kunst in harmonie komt met de oneindige zee, de sterrenhemel en de natuurlijke omgeving. Hier op het schiereiland Kassandra ontpopte het jaarlijkse Sani Festival zich tot een van de meest vooraanstaande culturele evenementen van Griekenland. Naar aanleiding van de 30e editie van Sani Festival vorig jaar ontving Sani Resort de prijs van ‘World’s Leading Cultural Destination Resort’ bij de World Travel Awards 2022.

Sani Festival – 2023 Line Up 
De internationale superster Sarah Brightman opent de festiviteiten op 29 juli met een prachtig concert begeleid door een live orkest en koor. Sarah Brightman is de best verkopende sopraanartieste ter wereld, won vele prijzen en heeft een indrukwekkende stem die meer dan drie octaven overtreft. De rol van ‘Christine Daae’ in Phantom of the Opera werd in 1986 speciaal voor haar geschreven en haar album is het best verkochte castalbum aller tijden. ​​Het ethos van Sarah Brightman sluit nauw aan bij de duurzaamheid van Sani Resort, want ook zij heeft een samenwerking met het UNESCO World Heritage and Sustainable Tourism Progamme en de wens om mensen bewust te maken van de bescherming van cultureel en natuurlijk erfgoed.

Popster Bonnie Tyler en rockster Chris Norman bundelen hun krachten voor een ongelooflijk live-optreden tijdens het Sani Festival op 22 juli. Bonnie Tyler verkocht miljoenen albums wereldwijd tijdens een gevierde carrière waarbij “Total Eclipse of the Heart” werkelijk alle harten stal, terwijl Chris Norman de frontman was van het legendarische Smokie. Twee back-to-back optredens op hetzelfde podium die genres combineren zorgen voor de meest elektrische sfeer op Sani Hill.

Een van de grootste Britse bands aller tijden, UB40, zal op 5 augustus het podium van Sani Festival bestijgen in gezelschap van de oorspronkelijke frontman van de groep, Ali Campbell. UB40 brengt een geraffineerde mix van reggae met pop- en rockelementen. De unieke muzikale stijl van UB40 heeft in een drie decennia lange carrière de internationale hitlijsten aangevoerd. Hun live-optreden op Sani Hill wordt de ultieme dansparty van deze zomer. Op 1 december komt UB40 naar Ahoy Rotterdam met ‘Celebrating 45 years of UB40’.

Lees ook het artikel: 3x unieke ervaringen in Israël

Tom Odell, zanger en songwriter, vertegenwoordigt een nieuwe generatie en brengt op 12 augustus zijn eigen sound en betoverende performance naar Sani Festival. Tom bereikte de top van de hitlijsten met de ultieme hit ‘Another Love’ en werd bekroond met zowel een BRIT Award als een Ivor Novello Award. Op  juni staat Odell ook op Pinkpop in het Nederlandse Landgraaf.

Jazzsoulzangeres Diane Reeves en Jan Gabarek, de bekende Noorse saxofonist, openen en sluiten Sani Festival met twee prachtige optredens op 15 juli en 26 augustus. Zowel Diane Reeves als Jan Gabarek behoren tot de fervente supporters van het “Jazz on the Hill”-programma met onvergetelijke optredens op het Sani Festival sinds de start ervan. Gabarek treedt op met de Indiase percussionist en componist Trilok Gurtu, die in zijn werk de muziek van India combineert met jazzfusion.

Stavros Xarchakos is een van de grootste componisten en legendes van de Griekse muziek en hij neemt het publiek op 19 augustus mee op een reis door de klanken en mythen van de Griekse volksmuziek.  Dit bijzondere optreden slaat een brug tussen de akoestische traditie en het elektronische geluid van de toekomst. In “From the Black Sea to Crete” combineert Stavros Xarhakos oude noten met moderne muzikale instrumenten. Een bijzonder optreden dat etnisch-jazz klanken combineert met een moderne benadering van de uitvoering. Iro Saia, Alexis Parharidis en Dimitris Apostolakis zingen live op het podium.

Sani Resort, World’s Leading Cultural Destination Resort 2022
Het Sani Festival is het belangrijkste culturele privé-initiatief van Griekenland. In 2022 vierde Sani Resort de 30e editie van het Sani Festival, die het resort in de World Travel Awards de titel van World’s Leading Cultural Destination Resort 2022 opleverde. Al drie decennia lang ondersteunt Sani Festival echte, authentieke kunst doorheen muziek, waarbij het festival streeft naar entertainment en naar het uitdragen van de visie van Sani Resort op hoogstaand entertainment. Met prominente artiesten en legendes uit de wereldwijde muziekwereld en de integratie van nieuwe, vooruitstrevende trends is Sani Resort een bestemming waar je een van de belangrijkste culturele evenementen van Griekenland kan bijwonen.
 
Ga voor meer informatie en tickets naar www.sanifestival.gr en www.viva.gr.

Related posts

One Thought to “Nieuwe zomereditie van het Sani Festival”

  1. […] Nieuwe zomereditie van het Sani Festival […]

Comments are closed.