Nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij in oprichting

SCHIPHOL – Als alles goed gaat, dan is Nederland vanaf dit jaar een luchtvaartmaatschappij rijker. Ex-Martinair-directeur Peter Scholten werkt met een team van luchtvrachtmanagers aan een nieuwe vrachtmaatschappij op Schiphol onder de naam Aerotranscargo NL (ATC-NL).

Komende zomer zouden de eerste vluchten moeten vertrekken. De bedoeling is om met twee van Aerotranscargo FZE geleasde Boeing 747-400 Freighters naar luchthavens in onder meer China, Hongkong en de Verenigde Staten te vliegen.

Scholten en zijn kompanen hebben ambitieuze plannen, zo vertelt hij tegen Nieuwsblad Transport. Binnen twee jaar moet de vloot verdubbeld worden naar vier 747-400’s, en op de langere termijn is het de bedoeling dat de vloot met zuinigere 747-8F’s en 777F’s naar tien toestellen groeit.

Aerotranscargo NL gaat zich richten op het vervoer van onder andere e-commerce, perishables en farmaceutica. In de eerste jaren kan het bedrijf werk bieden aan zo’n 100 tot 125 mensen. De vergunningsaanvraag is inmiddels ingediend bij het ministerie van Infrastructuur.

Het vrachtvervoer op Schiphol wordt nu voor een groot deel door buitenlandse airlines gedaan. “Dat wordt door veel partijen niet als een ideale situatie gezien en dan druk ik mij diplomatiek uit. Ik wil dan ook met ATC-NL op die vraag inspelen”, aldus Scholten.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Related posts