Nieuwe hotels in Estland

Veel hotels en attracties in Estland grijpen de kans om te beginnen met de bouw van hotels of complete renovaties. De zomerhoofdstad van Estland – Pärnu – heeft haar strandpromenade vernieuwd met nieuwe cafés, restaurants, cocktailbars en gezinsruimtes. De promenade, gelegen langs het beroemde witte zandstrand van de stad, is een geliefde zomervakantieplek voor zowel Esten als internationale bezoekers dankzij het warme water en de speelse sfeer.

Aan de westkust in de gezellige badplaats Haapsalu, Villa Friedheim, met zes suites, net geopend. Het project werd geheim gehouden, dus de verwachting om het onthullingsresultaat te zien groeide en mogen we zeggen – het is elegant! Het café biedt ook heerlijke kook- en overheerlijke taarten! Over elegantie gesproken – ook het landhuis Keila-Joa Schlossfall heeft de deuren geopend van een prachtig zijhuis met 14 prachtige kamers. Geniet van het gebied met een park en waterval en stap in stijl terug in de tijd.

In de hoofdstad heeft de haven van Tallinn een nieuwe cruiseterminal ontwikkeld, compleet met geometrische promenade en koelgebied hoog boven de zeespiegel, met uitzicht op cruiseschepen, samen met een restaurant Ocean 11 (ook een tip voor organisatoren van evenementen!) en een nieuw terminalgebouw voor de cruisepassagiers. Een nieuwe kijk op de skyline van de stad!

Lees ook het artikel: De top herfst reisplannen van Nederlanders

Als je niet genoeg reden had om het heuvelachtige en rustige Centraal-Estland te bezoeken, dan is het landhuis dat in juli in de buurt van Viljandi wordt geopend, zeker een bezoek waard. Het landhuis, Schloss Fellin, zal 18 kamers, een restaurant en een wellnessruimte tellen. Tussen deze nieuwe openingen en de recente opening van Park Hotel Viljandi zijn er steeds meer redenen om even in centraal Estland te blijven hangen.

Als klap op de vuurpijl komen enkele van de bekendste hotels van Tallinn voort uit grondige renovaties, waaronder Radisson Blu (veranderd in Radisson Collection, 2022), Nordic Hotel Forum (opende zijn deuren met een gloednieuwe look in juli 2021) en Tallink City ( geopend in juni 2021).

Verschillende gevestigde hotels hebben ook ontwikkelingsplannen in Estland bevestigd. Radisson Red zal in 2023 debuteren in de bruisende creatieve wijk Telliskivi van Tallinn, Hyatt Place zal een pand met 168 kamers lanceren, en er wordt gefluisterd dat Hampton by Hilton de komende jaren zal openen in het centrale Tartu maantee-gebied – een drukke straat die de luchthaven verbindt naar de oude stad (tegenover de Centrale Markt, die binnenkort ook zijn eigen coole opknapbeurt krijgt). Het eerste Novotel Living van de Baltische staten zal ook 124 studio-appartementen openen in het opkomende havengebied van Tallinn, in de buurt van een onlangs gerenoveerde veerbootterminal. Er zijn echter nog meer geruchten over andere hotelontwikkelingsprojecten – we houden het in de gaten!

Related posts

One Thought to “Nieuwe hotels in Estland”

Comments are closed.