Nieuwe generatie slaaptreinen nightjets onthuld!

WENEN – De Oostenrijkse Spoorwegen (ÖBB) en Siemens hebben dinsdag de nieuwe generatie Nightjets onthuld. Dat zijn de slaaptreinen waar de ÖBB marktleider mee is geworden in Europa en waarmee het bedrijf een milieuvriendelijk alternatief voor het vliegtuig wil bieden.

Ook de nieuwste treinen bieden verschillende reisklassen aan: luxe privécompartimenten, gedeelde compartimenten, pods en simpele leunstoelen. Zo moet er voor elke reiziger een product zijn dat aansluit bij diens budget. Nieuw is dat er ook WiFi aan boord is en dat de trein rolstoeltoegankelijk is.

“We zijn nu al de grootste aanbieder van nachttreinreizen in Europa. De investering in een nieuw, modern materieelpark (ter waarde van een half miljard euro, red.) zal ervoor zorgen dat we deze voortrekkersrol ook in de toekomst kunnen blijven ontwikkelen”, zegt ÖBB-topman Andreas Matthä.

Dit jaar gaat na wat vertraging de nieuwe nachttreinverbinding van Nederland naar München, Innsbruck en Wenen van start. Aanvankelijk gebeurt dat nog met oudere Nightjet-treinen, maar op termijn moet deze nieuwe generatie ook naar Nederland komen, meldt de NS aan Treinreiziger.

De nieuwe treinen komen in 2022 als eerste in dienst op routes tussen Oostenrijk, Duitsland en Italië.

Bekijk hieronder het interieur:

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts