Nieuw-Zeeland vanaf 1 februari open voor toeristen

Buitenlandse toeristen zijn vanaf 1 februari weer welkom in Nieuw-Zeeland. Niet-ingezetenen die het land eerder bezoeken als onderdeel van een essentiële reis moeten vanaf 1 november volledig gevaccineerd zijn. Ook maakte Air New Zealand bekend dat vanaf 1 februari alle passagiers op internationale vluchten gevaccineerd moeten zijn.

Coronaminister Hipkins maakte zondag bekend dat de regering de vaccinatieverplichting zal opleggen aan alle reizigers naar Nieuw-Zeeland die ouder zijn dan 17 jaar en geen Nieuw-Zeelands staatsburger zijn. Dat schrijft de NZ Herald.

Volledig gevaccineerde toeristen moeten bij binnenkomst in Nieuw-Zeeland nog steeds twee weken in een gecontroleerde isolatiefaciliteit doorbrengen. Dit geldt in ieder geval tot 1 februari. De eis dat de meeste reizigers 72 uur voor vertrek een negatieve coronatest moeten hebben, blijft ook van kracht.

Lees ook het artikel: Corendon breidt aanbod uit vanaf Airport Weeze

“De meeste mensen die naar Nieuw-Zeeland komen zijn al gevaccineerd. Deze eis maakt het formeel en zorgt voor een extra beschermingslaag aan de grens”, aldus Hipkins.

De maatregel die nu wordt doorgevoerd vormt een belangrijke stap om het land geleidelijk weer te openen, maar de vaccinatiegraad ligt er nog relatief laag. Volgens de NZ Herald is op dit moment 47 procent van de ‘Kiwi’s’ volledig gevaccineerd.

Vaccinatieverplichting Air New Zealand
Air New Zealand maakte zondag eveneens bekend dat al haar volwassen passagiers op internationale vluchten vanaf 1 februari verplicht gevaccineerd moeten zijn. Dat geldt dan ook voor Nieuw-Zeelanders. 

Bron: zakenresinieuws.nl

Related posts

One Thought to “Nieuw-Zeeland vanaf 1 februari open voor toeristen”

  1. […] Nieuw-Zeeland vanaf 1 februari open voor toeristen […]

Comments are closed.