Nieuw-Zeeland minstens tot volgend jaar gesloten

De grenzen van Nieuw-Zeeland blijven nog tot zeker volgend jaar gesloten voor buitenlanders, heeft premier Jacinda Ardern verklaard. Mogelijk worden de reisrestricties pas volgend jaar gefaseerd versoepeld.

“We zijn simpelweg nog niet in een positie om de grenzen met de wereld te openen”, zei Ardern. Daarin reageerde ze op een recent verschenen rapport van lokale experts, die de autoriteiten adviseren voorlopig terughoudend te zijn. De experts adviseren de regering de eliminatiestrategie van het virus vol te houden. Dat betekent dat de grenzen van Nieuw-Zeeland nog tot zeker 2022 gesloten blijven, pas daarna kan er ‘stap voor stap’ gekeken worden wat er mogelijk is.

Lees ook het artikel: Ontvang een gratis Expo 2020-dagpas bij Emirates

In Nieuw-Zeeland gelden momenteel geen coronamaatregelen en is al maanden geen enkele lokale besmetting gemeld, maar dat is alleen mogelijk omdat internationale bezoekers er niet welkom zijn, zo luidt het. Al sinds het begin van de coronacrisis kunnen alleen Nieuw-Zeelanders huiswaarts keren. Zij moeten direct na aankomst in het land veertien dagen in hotelquarantaine.

Tussen 19 april en 23 juli jongstleden had Nieuw-Zeeland een zogenoemde Trans-Tasman-reisbubbel met Australië. Inwoners van deze landen konden in die periode vrij naar hun buurland reizen. Toen Australië door de deltavariant met meerdere corona-uitbraken kampte, besloten de Nieuw-Zeelandse autoriteiten de reisbubbel op te schorten.

Bron: www.zakenreisnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Nieuw-Zeeland minstens tot volgend jaar gesloten”

  1. […] Nieuw-Zeeland minstens tot volgend jaar gesloten […]

Comments are closed.