Nieuw reisadvies per 1 juli voor o.a. Scandinavië

Het ministerie van Buitenlandse Zaken verandert vanaf 1 juli het reisadvies voor verschillende Europese bestemmingen. Vanaf morgen kleuren Zweden, Denemarken, Letland en de rest van België en Griekenland geel. Een week geleden kleurde het overgrote deel van België en het vasteland van Griekenland al geel. Vanaf morgen volgen ook het Brusselse gewest en Athene.

Bij terugkomst uit deze gele landen hoeven reizigers niet meer in quarantaine en is het niet nodig om een negatieve test te laten zien. Voor enkele bestemmingen die morgen geel kleuren gelden wel inreisbeperkingen of andere maatregelen.

Zo dienen reizigers naar de landen in het bezit te zijn van een coronabewijs waarin ze kunnen aangeven dat ze volledig zijn gevaccineerd, een negatieve PCR-test of antigeentest hebben of recentelijk zijn hersteld van het virus.

Vanaf 1 juli met het wijzigen van het reisadvies, kan ook het digitale corona certificaat in gebruik worden genomen om naar het buitenland te reizen. Reizigers kunnen vanaf morgen ook gebruik maken van gratis testen.

Lees ook ons artikel: Alvast genieten van de natuur in Dalarna
Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Nieuw reisadvies per 1 juli voor o.a. Scandinavië”

Comments are closed.