Nieuw hotel Dimora Palanca opent in Florence

Al sinds de negentiende eeuw en toevluchtsoord voor kunstenaars en reizigers, opent een indrukwekkende Florentijnse villa deze maand als een ‘uniek, door kunst geïnspireerd’ vijfsterrenhotel: Dimora Palanca in Florence.

Zelf noemt het hotel zich ‘een intelligente combinatie van klassieke architectuur en hedendaags design’. Na een uitgebreide renovatie beschikt het hotel over achttien kamers en suites. Het concept van Dimora Palanca wil de kunstzinnige geschiedenis van de stad Florence linken aan vijfsterren gastvrijheid. Door het hele hotel heen treft de gast historische fresco’s, oorspronkelijk stucco’s en een collectie hedendaagse kunst van de Florentijnse artiest Paolo Dovichi aan.

Lees ook het artikel: Israël zet Nederland op quarantainelijst

Het interieur is afgewerkt met moderne verlichting, beeldhouwwerken en schilderingen. Dimora Palanca wil een uitvalsbasis zijn voor reizigers die geschiedenis, erfgoederen, kunst en cultuur zoeken. Dimora Palanca ligt op een paar minuten gaans van treinstation Santa Maria Novella, Florance en is als zodanig perfect gesitueerd voor wandelingen door de stad van de De Medici’s. De villa belooft een in het hart van de stad, waar gasten in alle rust kunnen relaxen in de ommuurde tuin en kunnen eten in het ‘tamelijk chique’ restaurant Mimesi, alsook op het bistroterras. Dimora Palanca opent haar deuren midden-augustus 2021.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Nieuw hotel Dimora Palanca opent in Florence”

  1. […] Nieuw hotel Dimora Palanca opent in Florence […]

Comments are closed.