NH hotel group voegt zich bij Global Hotel Alliance

NH Hotel Group sluit zich aan bij de Global Hotel Alliance (GHA) en voegt daarnaast begin 2022 het NH Rewards-loyaliteitsprogramma samen met GHA’s loyaliteitsprogramma ‘Discovery’. Dit programma wordt één van de tien grootste loyaliteitsprogramma’s in de hotelbranche, met meer dan negenhonderd deelnemende hotels.

NH Hotel Group, gevestigd in Madrid, exploiteert onder drie merknamen meer dan 360 hotels in dertig verschillende landen, voornamelijk in Europa en Zuid-Amerika. De hotelgroep is voor het grootste deel in handen van Minor Hotels, een in Bangkok gevestigde exploitant van meer dan 160 hotels en een aandeelhouder van GHA. Andere merken van Minor Hotels zijn al lid van de alliantie en namen ook al deel aan het loyaliteitsprogramma van GHA.

De GHA is een verzameling van meer dan 35 internationale hotelmerken, waaronder bekende ketens als Anantara en Kempinski. Met het Discovery-loyaliteitsprogramma sparen gasten niet voor gratis overnachtingen zoals bij andere hotelketens, maar voor ‘Local Experiences’ die alle aangesloten hotels bieden. Het programma werd in 2010 gelanceerd om de luxe hotelmerken te helpen concurreren met grote wereldmerken.

Chris Hartley, CEO van GHA, ziet de toevoeging van NH Hotel Group als een grote stap voor de alliantie. “Dit geeft onze meer dan zeventien miljoen Discovery-leden ook toegang tot honderden nieuwe locaties in Zuid-Amerika, Spanje, Duitsland, Italië en de Benelux. Tot nu toe hadden we in deze landen een beperkte dekking.”

Vernieuwde versie
GHA wil in het vierde kwartaal van dit jaar een vernieuwde versie van het Discovery-programma lanceren. Een nieuwe reeks aan functies wordt geïntroduceerd, waaronder een digitale beloningsvaluta en voordelen en aanbiedingen voor lokale leden, zelfs wanneer zij niet in het hotel verblijven.

Ook CEO Ramon Aragones van NH Hotel Group is positief over de samenvoeging. “Als onderdeel van Minor Hotels breiden we de aanwezigheid van NH al uit naar nieuwe markten, zoals Australië. Aangezien de merken van Minor al vele jaren met succes deelnemen aan het loyaliteitsprogramma van GHA, was dit een logische stap voor NH en onze klanten.” Aragones voegt zich naast CEO Dilip Rajakarier van Minor in de raad van bestuur van GHA.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts