Ngala Beach Lodge in Malawi herrijst uit de as

Ngala Beach Lodge, gelegen aan de noordelijke oever van het meer van Malawi, werd 18 maanden geleden het slachtoffer van een tragische brand die de geliefde lodge tot de grond toe afbrandde. Maar met pure vastberadenheid en een inspanning van de gemeenschap is Ngala uit de as herrezen.

Eigenaren Trish en Dan delen hun verhaal in hun eigen woorden:
Op zaterdag 18 juli 2020, terwijl we ons voorbereidden op de aankomst van gasten voor een dinerboeking, sloeg het noodlot toe in Ngala Beach Lodge! Geschrokken door kreten van “Vuur! Vuur!”, renden we als Olympische sprinters naar de lodge. We konden meteen enkele kleine vlammen zien likken vanaf het dak van ons hoofdgebouw, dus we hebben alle beschikbare middelen gebruikt om het vuur te blussen. Maar met de zware Mwera-winden was het menselijkerwijs onmogelijk – het rieten dak brandde ongelooflijk snel en binnen vijf minuten was het hele gebouw met de grond gelijk gemaakt.

Door de brand was onze stroomvoorziening uitgeschakeld en omdat we geen water konden pompen, brachten we de volgende 36 uur, dag en nacht, in ploegendiensten door met het continu wichelroeden van de sintels en de resterende gebouwen met emmers water uit ons zwembad in een poging de brand te voorkomen uitbreiden naar aangrenzende gebouwen. Toen kwam het resulterende besef dat ons restaurant, lounge, bar, keuken, eten, koeling, opslag, drankvoorraad, tafelgerei, keukenapparatuur, meubels en kunstwerken allemaal volledig waren vernietigd! We waren kapot! Maar toen de tranen eenmaal waren opgehouden, waren we vastbesloten om te herstellen en weer op te bouwen!

Lees ook het artikel: València is wederom de gezondste stad ter wereld

We begonnen met het samenstellen van een geweldig team van zeer bekwame lokale vakmensen, medewerkers van de Ngala-lodge en onszelf. Ongelooflijk binnen slechts 6 maanden met alle hens aan dek zijn we erin geslaagd om een ​​prachtige nieuwe 265 vierkante meter grote faciliteit te herbouwen, met gebruikmaking van alle lokaal geproduceerde materialen. Elk item is met de hand gemaakt – van de houten deuren en ramen tot de eetkamermeubels, dakbedekking, houtsnijwerk, raambeglazing, meubels en kunstwerken. Lokale ambachtslieden en ambachtslieden in onze gemeenschap kwamen echt samen om hun uitstekende vaardigheden te demonstreren, en creëerden een prachtig gebouw dat getuigt van het Malawiaanse vakmanschap.

De nieuwe lodge heeft een indrukwekkende houten en rieten dakconstructie. De receptie heeft toegang tot een grote eetruimte met een indrukwekkende dakhelling van 9 meter hoog en een fantastisch uitzicht op het meer en de Vipya-bergen daarachter. Het restaurant geeft toegang tot een grote bar met comfortabele lounge stoelen en hetzelfde prachtige uitzicht, en de bar en lounge geven ook toegang tot ons infinity zwembad. Er is een nieuw buitendek gecreëerd met uitzicht op het meer en natuurlijk zijn onze koks erg blij met het koken van heerlijk eten in onze nieuwe keuken!

Ngala Beach Lodge ligt aan de centrale oever van het meer in Malawi, 18 km ten noorden van Dwangwa, 3,5 uur van Lilongwe, 2,5 uur van Mzuzu. Wij bieden zowel accommodatie als campingdiensten aan. Neem voor meer informatie contact op met: E-mail info@ngalabeach.com T: 265 (0)999075566

Related posts