Nederlandse reizigers voorstander gezondheidspaspoort

woman sitting on luggage

In sommige Europese landen wordt nagedacht over de mogelijkheid om mensen met een gezondheidspaspoort weer vrij binnen de Europese Unie te laten reizen. Ruim 70% van de Nederlandse reizigers is voorstander van een dergelijk gezondheidspaspoort, zo blijkt uit een enquête van Vliegtickets.nl onder 1526 respondenten. 

Zo melden de Griekse autoriteiten de landsgrenzen te kunnen openen voor toeristen die met een gezondheidspaspoort aan kunnen tonen dat ze negatief getest zijn, gevaccineerd zijn, of antilichamen hebben tegen COVID-19. 72% van de ondervraagden zegt voorstander te zijn van een dergelijk gezondheidspaspoort. 66% zou eerder geneigd zijn om een vliegreis te boeken, mocht er daadwerkelijk een dergelijk paspoort komen. Op de vraag of een gezondheidspaspoort inbreuk is op de privacy, geeft 68% van de respondenten aan dat dit niet zo is. 

Vaccineren 
Van de respondenten zegt 10% al gevaccineerd te zijn en 74% zegt van plan te zijn zich te laten vaccineren. Tot slot geeft 53% aan pas weer een vliegreis te boeken zodra ze gevaccineerd zijn. 

Zomervakantie 
Op dit moment betreft ruim 27% van de boekingen een reis tijdens de zomerperiode, ten opzichte van 16% normaal. 90% van de boekingen heeft een Europese bestemming ten opzichte van 79% in basisjaar 2019. 

Related posts