Nederlandse quarantaineplicht mokerslag voor klm

Het Nederlandse besluit om een test- en quarantaineplicht voor reizigers uit de VS in te voeren, is als een mokerslag aangekomen bij KLM. De luchtvaartmaatschappij ziet zich hierdoor genoodzaakt om verschillende lijndiensten te schrappen die voor komend winterseizoen gepland stonden. Dat laat KLM aan deze zakenreisnieuws.nl weten.

“Het Nederlandse besluit is een forse stap terug voor KLM. Als gevolg hiervan ziet KLM zich genoodzaakt om de voorgenomen nieuwe vluchten van Amsterdam naar Orlando, Miami en Las Vegas deze winter (31 oktober 2021 tot en met 26 maart 2022) tot nader order uit het winterschema te halen. Reizigers zullen worden geïnformeerd”, aldus de luchtvaartmaatschappij.

KLM vindt het erg ver gaan om zelfs gevaccineerde reizigers een test- en quarantaineplicht op te leggen. “Gezondheid en het bestrijden van COVID-19 staan voorop, maar de maatregelen die worden genomen moeten wel effectief en proportioneel zijn. Het ziet ernaar uit dat andere EU-lidstaten, zoals Italië, Frankrijk en België, geen driedubbel slot op de deur zetten voor reizigers vanuit de VS.”

Lees ook het artikel: Thalys herintroduceert Premium klasse

Vanaf zaterdag geldt er een quarantaineplicht voor reizigers die vanuit de VS naar Nederland komen, ook als zij volledig gevaccineerd zijn. Vanaf maandag komt daar ook nog eens een testverplichting bovenop. Daarmee geeft Nederland invulling aan het besluit van de Europese Unie, eerder deze week, om de VS van de veilige landen-lijst te halen.

In de Verenigde Staten stijgt het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames, maar achter de schermen wordt gezegd dat het EU-besluit ook een vorm van vergelding is. De Amerikaanse regering wil namelijk nog steeds niet het inreisverbod voor Europeanen opheffen, terwijl Amerikaanse toeristen al de hele zomer welkom waren in de EU.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts