Nederlanders kijken uit naar wintersport

Nederlandse vakantiegangers kijken uit om weer op wintersport te gaan, zo blijkt uit data van vakantiehuizenspecialist Belvilla. Boekingen naar de traditionele wintersportlanden zit de laatste weken in de lift. 

Oostenrijk blijkt de populairste bestemming: zo is het aantal geboekte vakantiehuizen in Oostenrijk voor de eerste maanden van 2022 met 165% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De boekingen nemen ook week na week toe: zo noteert Belvilla een stijging van 20% ten opzichte van vorige week. 

Lees ook het artikel: Ierland Toerisme lanceert “The Green Button”

Twee jaar geen wintersport 
Hanita van der Meer, Director PR and Communications van Belvilla en OYO Vacation Homes: “Vorig jaar was op wintersport gaan natuurlijk bijzonder lastig gezien de vele reisrestricties. Bovendien waren sommige wintersportgebieden gewoon niet toegankelijk voor toeristen. Nu zijn de vooruitzichten positief. Nederlanders hebben hun skivakantie bijna twee volle jaren moeten missen, zodoende wil iedereen zeker zijn van zijn of haar plekje in hun favoriete wintersportoord en kijken de Nederlanders volop uit naar de wintersport.” 

Ook andere wintersportlanden zoals bijvoorbeeld Frankrijk (+24%) ziet men een stijgende trend in het aantal boekingen. Wil je inspiratie opdoen? Lees dan het artikel, Franse bergen in de winter, over het schitterend sneeuwlandschap in de hoge Franse bergen.

Related posts