Nederlanders boeken weer vakantiehuizen in het buitenland voor zomer en najaar

Amsterdam – Van de Nederlandse reizigers die voor de zomerperiode al een reis geboekt hebben, heeft 55% een buitenlandse bestemming vastgelegd. Dat blijkt uit data van Belvilla.Na de haast verplichte vakantie in eigen land in 2020 ziet Belvilla dat bestemmingen buiten Nederland inmiddels weer de overhand nemen. Meer dan de helft van de Nederlandse boekers heeft voor de zomer een vakantiewoning buiten Nederland vastgelegd.

De meeste geboekte landen voor de zomer:

1) België (14%)
2) Frankrijk (13%)
3) Oostenrijk (10,5%)

Bubbel
Hanita van der Meer, Director PR and Communication van Belvilla: “Vorig zomerseizoen was een vakantie in eigen land natuurlijk hét ding, gezien de omstandigheden. Met de positieve geluiden van de afgelopen weken lijkt het erop dat we komende zomer weer in het buitenland op vakantie kunnen. We zien dat vakantiehuizen waar je met de auto heen kunt op dit moment bijzonder populair zijn. Zo kunnen reizigers in het buitenland met hun reisgezelschap veilig in hun ‘eigen bubbel’ blijven. Doordat we vakantiehuizen in heel Europa hebben kunnen vakantiegangers zowel kiezen voor een bestemming over de grens als in Nederland. Bovendien kunnen mensen zelf kiezen of ze rijden of vliegen.”

Najaar
Voor het najaar (de maanden september en oktober) is het aantal boekingen met 68% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Er wordt voor die periode op dit moment vooral geboekt naar:

1) België (23%)
2) Duitsland (6,5%)
3) Frankrijk (6%)

Het aanbod van Belvilla, sinds 2019 onderdeel van OYO Vacation Homes, bestaat uit ruim 40.000 vakantiehuizen in 20 Europese landen.

Related posts