Nederland verlengt vliegverbod voor zuidelijk Afrika

Het kabinet heeft het vliegverbod voor zuidelijk Afrika verlengt. Reizen naar Zuid-Afrika, Lesotho, Swaziland, Botswana, Malawi, Mozambique, Namibië en Zimbabwe zijn tot en met woensdag 15 december niet toegestaan. 

Het verbod werd vorige week ingesteld om de verspreiding van de omikron-variant van het coronavirus te beteugelen, die in zuidelijk Afrika rondwaart. Er zijn uitzonderingen voor bepaalde groepen reizigers. Bijvoorbeeld voor mensen met een Nederlands paspoort. Zij kunnen wel naar Nederland vliegen. Hetzelfde geldt voor mensen uit EU- en Schengenlanden die op doorreis zijn naar het land waar ze wonen. Ondertussen is al wel duidelijk dat de omikron variant van het coronavirus al in Nederland rond ging ondanks het vliegverbod.

Lees ook het artikel: Hello Hillside Beach Club 2022!

Ook vrachtvluchten zijn uitgezonderd van het verbod. Voor deze uitzonderingen kunnen vluchten blijven gaan. Het is aan de luchtvaartmaatschappijen of zij vluchten blijven uitvoeren.

De landen waarvoor dit verlengt vliegverbod geldt, zijn ook aangewezen als zeerhoogrisicogebieden met een zorgwekkende virusvariant. Reizigers die bij uitzondering naar Nederland mogen reizen, moeten daarom een negatieve PCR-testuitslag tonen van maximaal 24 uur oud en moeten na aankomst direct in quarantaine. De quarantaineduur is 10 dagen. Deze kan met een negatieve testuitslag bij de GGD worden ingekort naar 5 dagen.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts