Zo wordt de nieuwe Air Force One gemaakt!

Het duurt nog enkele jaren, maar dan krijgt de VS de beschikking over een nieuwe Air Force One. Twee Boeing 747-8’s worden onder handen genomen om de komende decennia het presidentiële vervoer te verzorgen. Een nieuwe docu toont hoe dat proces in z’n werk gaat.

De huidige vloot bestaat uit twee Boeing 747-200B’s, die de militaire aanduiding VC-25A hebben en – wanneer de president aan boord is – het callsign Air Force One dragen. De toestellen werden geïntroduceerd tijdens het presidentschap van George H.W. Bush en zijn nu aan vervanging toe.

President Trump besloot twee Boeing 747-8’s te laten aanschaffen, die nu grondig worden aangepast om vanaf 2024 de taken van de huidige toestellen over te nemen.

Lees ook het artikel: Emirates A380 debuteerd met Premium Economy

In de National Geographic-documentaire ‘The New Air Force One: Flying Fortress’, die op 18 januari voor het eerst wordt vertoond, krijgt de kijker een blik achter de schermen bij de ontwikkeling van de nieuwe toestellen van gewoon passagiersvliegtuig naar vliegende commandopost. De nieuwe toestellen krijgen niet alleen een luxe interieur, maar worden ook voorzien van geavanceerde communicatiemiddelen en afweersystemen tegen luchtdoelraketten.

In het programma komt ook Donald Trump zelf aan het woord. Hij nam niet alleen de beslissing om de toestellen aan te schaffen, maar kwam zelf ook met een nieuw kleurenschema op de proppen.

Bekijk hier alvast de een preview.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Related posts