Malta in de top 10 van populairste bestemmingen

Door onderzoek van de VakantieDiscounter is gebleken dat Malta als nieuwkomer de top 10 van populairste bestemmingen onder Nederlanders binnen is gekomen. “Malta heeft het de afgelopen twee (corona)zomers goed gedaan qua reisadviezen en aantal besmettingen. Dit blijft mensen die op zoek zijn naar de meeste zekerheid bij”, blijkt uit het onderzoek.  Het is ook niet gek dat Malta zo populair is! Er is namelijk ontzettend veel te doen, wat je interesses ook zijn.

Het aantal bezoekers is aanzienlijk gestegen sinds de eerste zomer met corona. Vergeleken met 2020 kwamen er 62.797 meer bezoekers naar Malta in 2021. De verwachting is dat dit in 2022 weer zal stijgen. Ook de duur van het verblijf van toeristen is sinds corona omhoog gegaan. Iets wat heel goed kan, want Malta heeft genoeg te bieden voor een langere tijd! En met 300 dagen zon per jaar, hoef je je nooit zorgen te maken over het weer tijdens je verblijf.

Lees ook het artikel: Norwegian Jewel vaart vanuit Panama Stad

Op Malta zelf kun je je bijvoorbeeld vermaken in de prachtige oude plaatsen zoals Valletta, Marsaxlokk, Mdina en Rabat. Aan leuke straatjes, pleinen en kerken geen gebrek. Ook kun je lekker winkelen bij bijvoorbeeld de vismarkt van Marsaxlokk, die eigenlijk geen vismarkt meer te noemen is. Kleding, tassen, fruit, zoetigheden en mooie souvenirs kun je hier allemaal vinden, en dat met uitzicht op de mooie oude haven.

Gozo
Ook de andere eilanden mag je niet missen, na een half uurtje op de boot sta je bijvoorbeeld al op Gozo. Ook hier heb je pittoreske stadjes, maar vooral heel mooie natuur. Gozo staat dan ook bekend als het kleinere, groenere zusje van Malta. Hier kun je bijvoorbeeld naar Ramla Bay, het grootste zandstrand van het eiland, en de bijzondere Tal-Mixtra grot. Het uitzicht vanuit deze grot is zeker de klim omhoog waard. 

7.000 jaar historie
De geschiedenisliefhebber komt ook niets te kort, en kan bijvoorbeeld naar de Ggantija-tempels, op Gozo. Deze tempels zijn zeer bijzonder omdat ze al uit het Bronzen Tijdperk stammen, wat terug te zien is in de bouwstijl. Daarnaast worden ze beschouwd als UNESCO erfgoed. Ze zijn nog ouder dan de pyramides in Egypte en absoluut een bezoekje waard als je naar Gozo gaat.

Related posts