Mallorca promoot duurzame fietsroutes voor 2022

Mallorca’s lange fietstraditie wordt aangevuld door het warme klimaat het hele jaar door en het gevarieerde landschap van kusten tot bergen. De regering van het eiland heeft een reeks video’s gelanceerd over de fietspaden die beschikbaar zijn in Mallorca. Deze zijn gegroepeerd in 4 verschillende gebieden; De baaien van Alcudia en Pollença, de kust van Calvià, de baaien van Cala Millor – Cala Rajada, het strand van Palma, en promoten de duurzame en gezonde aspecten van fietsen. Het type wegen, de moeilijkheidsgraad en de culturele bezienswaardigheden zijn duidelijk aangegeven. Met lokale wegen en fietspaden van meer dan 2.071 kilometer zijn er in totaal 16 duurzame fietsroutes beschikbaar voor enthousiaste fietsers, zowel professioneel als amateur. Sporters kunnen de sportinfrastructuur van Mallorca ook gebruiken om te trainen voor de jaarlijkse evenementen van het eiland, van de Challenge Mallorca triatlon tot de UCI Track Legends wielerwedstrijd.

Baaien van Alcudia en Pollença

De eerste route in de gebieden van Alcudia en Pollença, Llogarets del Raiguer, is geschikt voor alle niveaus en loopt langs belangrijke bezienswaardigheden zoals het natuurpark Albufera, de middeleeuwse muur van Alcudia, de rivier Ses Fonts Ufanes en de grotten van Campanet. Fietsers kunnen genieten van de route naar de spectaculaire vuurtoren van Formentor, gelegen op het noordelijke punt van het eiland. De route naar de Ermitas del Raiguer, beginnend in het toeristische gebied van Can Picafort, biedt een buitengewoon uitzicht op het eiland. Voor de meest ervaren fietsers is het afdalen over de iconische weg Sa Calobra in het noordelijke deel van het Serra de Tramuntana-gebergte een overgangsrite. Het is een zeer moeilijke route met hoge, kronkelende hellingen.

Lees ook het artikel: Inreisbeleid versoepeld Ierland & VK

Calvià Kust

Op de fiets langs de kust van Calvià glijden is een aanbevolen route voor amateurs of bezoekers die alles willen zien wat het eiland te bieden heeft, aangezien het enkele van de meest bezochte dorpen van Mallorca verbindt, zoals Peguera, Santa Ponça en de haven van Andratx. De vuurtorens van het zuidwesten wijzen in de richting van Sant Elm, gelegen op het kleine eiland La Dragonera, een essentieel bezoek voor natuur- en geschiedenisliefhebbers. De route is geschikt voor alle niveaus, aangezien het voornamelijk vlakke kustgedeelten zijn door de gemeenten Palma, Andratx en Calvià, met een paar glooiende heuvels. De route “Kerken van Poniente” begint in Palmanova en biedt een rondleiding langs kapellen en kleine kerken, waaronder de heilige steen die volgens de traditie door koning James I werd bezocht tijdens de verovering van Mallorca.

Baaien van Cala Millor – Cala Rajada

De oostelijke regio van het eiland biedt rust en kalmte op een idyllische fietsroute door zijn traditionele steden, zoals Manacor, Felanitx en Santanyí. De M2-route verkent de vuurtorens van de regio, waaronder een van de meest bezochte van het eiland, de Capdepera-vuurtoren. De route keert terug naar Cala Millor door het Mallorcaanse platteland. Voor degenen die op zoek zijn naar een uitdaging, geniet van het eiland via uitkijkpunten in het Llevant-gebergte. Deze zijn te vinden bij de wandelschuilplaats Belén en in het heiligdom van Sant Salvador, met het lonende einde van de reis bij de beroemde Drach-grotten in Porto Cristo.

Foto: visitmallorca.com

Strand van Palma

De P1-route is de gemakkelijkste vanuit de stad Palma. Fietsers van elk niveau kunnen tijdens hun reis UNESCO-sites van cultureel belang ontdekken, zoals in de stad Pina en de regio’s Sencelles en Santa Eugenia. Bezoekers kunnen ook reizen langs de middagvuurtorensroute, die hen door unieke eilandlandschappen voert tussen de vuurtorens van Cap Blanc en Cap de ses Salines. De heiligdommen Sant Honorat, Gràcia en Cura zijn oriëntatiepunten op een pad voor meer ervaren fietsers, die hun reis eindigen op de beroemde Sineu-markt voor een welverdiende pauze.

Voor meer info over de verschillende fietsroutes klik hier

Related posts

One Thought to “Mallorca promoot duurzame fietsroutes voor 2022”

  1. […] Mallorca promoot duurzame fietsroutes voor 2022 […]

Comments are closed.