Maak een digitale duik in de onderwaterwereld van de Filipijnen

Manilla – Duiken blijft iets bijzonders op de Filipijnen – en zolang dit nog niet kan, biedt de Filipijnse Internationale Duik Expo (PHIDEX) van 19-21 maart 2021 de mogelijkheid om de bestemming online te leren kennen. Omdat COVID-19 de lokale duikindustrie hard heeft getroffen, wil de PHIDEX dit jaar, met als thema “Our Sea, Our Story”, het bewustzijn vergroten en oplossingen bespreken om het herstel van de industrie te versnellen. Aan deze discussies nemen gerenommeerde sprekers deel, waaronder PADI-ambassadeur en PCSSD-commissaris Bo Mancao en de Duitse onderwaterfotograaf Tobias Friedrich. Geïnteresseerden kunnen zich voor PHIDEX inschrijven op https://phidex.asia/.

PHIDEX is sinds 2019 het grootste platform van de Filipijnen voor de duikgemeenschap. De wereldwijde Covid 19-pandemie heeft ertoe geleid dat het evenement dit jaar digitaal plaatsvindt. Deze nieuwe opzet geeft echter de mogelijkheid om nog meer duikers te bereiken.

“Aangezien de Filipijnen over de hele wereld bekend staan als een duikbestemming, is het echt belangrijk dat we alles doen wat we kunnen om de lokale duikindustrie te ondersteunen. De laatste erkenning die we in ontvangst mochten nemen, was van de 2020 World Travel Awards die de Filipijnen uitriepen tot ’s werelds meest vooraanstaande duikbestemming. De PHIDEX van dit jaar is een stap in de goede richting om de weg naar herstel te ondersteunen, zodat iedereen kan genieten van de natuurlijke wonderen die onze archipel te bieden heeft,” aldus minister van Toerisme Bernadette Romulo-Puyat, die het evenement formeel zal openen.

© Philippine Department of Tourism/Wowie Wong; Philippine Department of Tourism/Wowie Wong; Philippine Department of Tourism/Jan Acosta

Op de PHIDEX 2021 worden discussies en lezingen georganiseerd door een aantal prominente persoonlijkheden die deskundig zijn op maritiem gebied. Onder hen bevinden zich Dr. Terry Gosliner, conservator van de California Academy of Sciences, de Frans-Britse onderwaterfotograaf Henley Spiers, het met een Emmy bekroonde echtpaar Howard en Michele Hall, PADI-ambassadeur en PCSSD-officier Bo Mancao, maritiem-econoom en wetenschapper Tara Abrina van de Universiteit van de Filipijnen en de Duitse onderwaterfotograaf Tobias Friedrich.

Bezoekers aan de Expo kunnen de presentaties en paneldiscussies op drie virtuele podia volgen. Op de website kunnen duikliefhebbers ervaringen uitwisselen of duikattributen kopen op de virtuele marktplaats Dive Travel Exchange.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 21 maart gratis registreren voor PHIDEX 2021 via https://phidex.asia/.

Related posts