Lufthasa overweegt meer Premium Economy en minder Business Class

LONDEN – Lufthansa wil de indeling van de langeafstandsvliegtuigen aanpassen, zodat de Business Class kleiner wordt en de Premium Economy groter. Daarmee speelt de maatschappij in op de gewijzigde vraag na de coronacrisis. Dat zei topman Carsten Spohr eerder deze week.

Spohr deed zijn uitspraken in een webinar voor de London School of Economics, waarin hij ook zei dat Lufthansa mogelijk orders voor grote longhaul-vliegtuigen om gaat ruilen voor kleinere longhaul-types. Door de opkomst van onder andere videobellen verwacht hij blijvend minder zakelijk verkeer.

Business Class moet het vooral hebben van corporate klanten, terwijl Premium Economy in verhouding gewilder is bij particulieren. Door de Premium Economy te vergroten ten koste van de Business Class zou het aantal stoelen aan boord dus beter passen bij de toekomstige marktvraag.

Hoewel Spohr behoorlijk stellig was in zijn uitspraken, verklaart een woordvoerder van de Duitse luchtvaartmaatschappij tegenover Aerotelegraph dat er nog geen definitief besluit over genomen is. Het is wel iets wat onderzocht wordt.

Premium Economy wint aan populariteit
Premium Economy, dat het steeds groter wordende gat tussen Business Class en Economy vult, is sowieso in opkomst. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen hebben de afgelopen jaren besloten om deze klasse te introduceren. KLM doet dat in 2022.

Related posts