Legendarische Orient Express komt naar Amsterdam

VENETIË – Belmond kondigt nieuwe Grand Tour-routes door Europa aan voor de legendarische Venice Simplon-Orient-Express-trein. De nieuwe route tussen Venetië en Amsterdam vormt een verbinding tussen drie Europese hoofdsteden: Parijs, Brussel en Amsterdam.

Op 21 juni vertrekt de trein vanuit Venetië en hij rijdt door Parijs en Brussel voordat hij de volgende dag aankomt in Amsterdam. Op 24 juni kunnen reizigers terug naar Venetië door op te stappen in Amsterdam, Brussel of Parijs. De prijzen voor een reis van één nacht van Venetië naar Amsterdam beginnen bij rond de € 2920 per persoon. (uiteraard alles ovb, maar op 22 jan nog altijd gepland)

Het is niet het enige Grand Tour traject. Vanaf maart 2021 zal deze trein door Italië, Zwitserland, België en dus ook Nederland gaan rijden en bij een aantal van de mooiste steden op de route stoppen.

‘De Grand Tours door Europa roepen een nostalgisch gevoel op en brengen ons terug naar de tijd van de legendarische tochten uit het gouden tijdperk van reizen. Deze tours voorzien in de groeiende behoefte aan rustgevende, betekenisvolle reisbelevenissen na een jaar waarin we het reizen hebben moeten missen’ aldus Belmond

Grand tour door Europa

De nieuwe opstappunten op de routes van de Venice Simplon-Orient-Express zijn Rome, de ‘Eeuwige Stad’, Florence, de bakermat van de renaissance, het aan het meer gelegen Genève, het Belgische Brussel en onze hoofdstad Amsterdam. De elegante rijtuigen in art-decostijl van de Venice Simplon-Orient-Express voeren reizigers terug naar de jaren twintig. Gasten kunnen nu uit verschillende nieuwe routes kiezen en hebben onderweg van Florence naar Parijs bovendien de mogelijkheid om te overnachten in Belmond Villa San Michele of Belmond Castello di Casole.

Gary Franklin, Vice President Trains & Cruises, zegt: “Nieuwe routes en bestemmingen bedenken voor onze treinen, is een van onze passies. Toen de trein in 2020 niet kon rijden, hebben we een aantal spannende nieuwe bestemmingen en routes bedacht die reizigers meer mogelijkheden bieden om Europa te verkennen. Dat kan bijvoorbeeld tijdens een lang weekend, maar ook als onderdeel van een langere tour door Europa. Met deze nieuwe routes blikken we terug op de legendarische geschiedenis van de Venice Simplon-Orient-Express.”

Vertrek vanuit Toscane

Gasten die de trein naar Parijs nemen, kunnen ervoor kiezen om eerst te overnachten in Belmond Villa San Michele, in de heuvels boven Florence, of in Castello di Casole, in het hart van het Toscaanse platteland. Vervolgens stappen ze op 26 mei of 14 juli in Florence aan boord van de trein om door te reizen naar Parijs. Ervaar het pure dorpsgevoel, de sfeer van Italië en de ultieme treinbelevenis door de tour te beginnen met een overnachting op het Toscaanse platteland, omgeven door de glooiende heuvels en uitgestrekte wijngaarden bij Castello di Casole.

Breng vervolgens een bezoek aan de 15e-eeuwse Villa San Michele, die tijdens de renaissance een klooster was, en geniet daar van een adembenemend uitzicht over Florence. De prijzen voor een reis van één nacht van Florence naar Parijs inclusief één overnachting in Belmond Villa San Michele of Castello di Casole beginnen bij € 2208 per persoon.

Rome

We gaan terug naar de routes van vroeger: de Venice Simplon-Orient-Express vertrekt weer vanuit Rome op een tocht naar het prachtige Parijs. Vanuit Rome rijdt de trein richting Florence, voorbij Italiaanse meren en Zwitserse bergen, om vervolgens in Frankrijk te eindigen. De reis vindt deels ‘s nachts plaats en onderweg wordt er een elegant diner geserveerd. Op 26 mei en 14 juli komt de trein aan in Parijs.  De prijzen voor een reis van één nacht van Rome naar Parijs beginnen bij rond de € 2061 per persoon.

Zwitserland

De Venice Simplon-Orient-Express vertrekt op 27 mei en 15 juli vanuit Genève en rijdt door de beroemde Brennerpas. Geniet onderweg van prachtige uitzichten terwijl de trein door de Alpen en de romantische stad Verona rijdt, onderweg naar het eindpunt Venetië. De prijzen voor een reis van één nacht van Genève naar Venetië beginnen bij rond de € 2623 per persoon.

Drie nieuwe suites

De Venice Simplon-Orient-Express reist van maart tot november door Europa en maakt één keer per jaar een iconische reis naar Istanbul. Vanaf 2021 beschikt de trein over drie nieuwe Grand Suites. De nieuwe suites zijn vernoemd naar de steden waarop het ontwerp is gebaseerd: Wenen, Boedapest en Praag. Ze bevinden zich alle drie in het oudste treinstel, dat in 1926 werd gebouwd.

De legendarische trein bestaat uit 17 originele rijtuigen uit de jaren twintig en dertig, met elk een eigen, unieke geschiedenis. Elk rijtuig was onderdeel van de beroemde treinen uit het tijdperk dat aan de basis ligt van stijlvol en luxe internationaal reizen.

Bron: Business Traveller

Related posts