Laat de Koreaanse lente je verwonderen 🌸

Seoul, de hoofdstad van Korea, een prachtige stad die gedurende zijn 2000-jarige geschiedenis het centrum van tradities en cultuur is geweest en blijft elk jaar groeien en zich ontwikkelen. Hoewel Seoul in één oogopslag een bruisende stad lijkt, zijn er als je dichtbij kijkt veel schilderachtige plekjes om te genieten van de wisseling van de seizoenen, met natuurlijke bezienswaardigheden zoals de Namsan-berg en de Han-rivier in het centrum van de stad. Dit jaar is het onwaarschijnlijk dat we de Koreaanse lente kunnen gaan bewonderen. Desalniettemin kunnen we je via dit artikel wel een voorproefje geven over hoe de lente in Seoul is. Wie weet halen we je over om volgend jaar de lente in levende lijven te ervaren. Hier zijn enkele dingen die u kunt verwachten.

Bloemen, Bloemen, Bloemen

Maart is een bijzondere tijd in Korea. Het is de maand waarin de allereerste bloemen beginnen te bloeien. Maart is een tijd waarin de koude rillingen van de winter voorbijgaan en de warmte van de lente de lucht vult. Als je in maart op bezoek komt, hoef je geen zware winterjas in te pakken voor uw reis, dat scheelt weer wat bagage.

De eerste plaats om lentebloesems te zien in Seoul is de Bongeunsa-tempel, gunstig gelegen aan de overkant van het Coex Convention Center. Hier kun je rond de eerste of tweede week van maart rode pruimenbloesems zien. De plek wordt zeer goed herkend vanwege deze bloesems bij fotografen en de lokale bevolking, dus je kunt grote menigten verwachten als je de tempel rond deze tijd bezoekt. De reis zal echter zeker de moeite waard zijn, als je de prachtige rode bloesems ziet bloeien rond het tempelterrein.

Een andere populaire lentebloem in Korea zijn kersenbloesems. In Seoul bloeien de kersenbloesems eind maart of begin april. Je kunt ze het hele jaar door maar een korte periode vangen, maar het prachtige zicht is echt de reis waard. Niet ver van het Coex Convention Center ligt Jamsil (ongeveer 6 minuten met de metro). Hier vindt u een populaire plek om kersenbloesem te bekijken – het Seokchon-meer. Het hele meer is omzoomd door roze kersenbloesembomen, wat zorgt voor een prachtig zicht in de lente.

What’s on

Een pluspunt van een bezoek aan Seoul in de lente, is dat er veel evenementen plaatsvinden in de stad, die je helpen om het lokale leven te proeven. Enkele opmerkelijke jaarlijkse evenementen die rond deze tijd plaatsvinden, zijn onder andere:

Seoel modeweek. Een jaarlijks evenement dat twee keer per jaar plaatsvindt, traditioneel vond het evenement plaats in Dongdaemun Design Plaza (DDP), maar met de pandemie is het evenement omgetoverd tot een virtueel evenement, met modeshows die plaatsvinden op verschillende bezienswaardigheden in Seoul , waaronder enkele unieke locaties die door KTO zijn geselecteerd, waaronder het Nationaal Museum van Korea en het Oil Tank Culture Park. Als je geïnteresseerd bent in mode of design en nieuwsgierig bent naar de modescene in Seoul, dan is dit een goed moment om Seoul te bezoeken.

Een ander populair jaarlijks evenement is de Gyeongbokgung Night Tours. Normaal sluit het Gyeongbokgung-paleis ’s nachts zijn deuren, maar elk jaar voor een bepaalde periode opent het paleis zijn deuren voor speciale nachtelijke rondleidingen, waardoor bezoekers het paleisterrein’ s nachts kunnen verkennen. Het evenement is enorm populair en is vaak erg snel uitverkocht. Ook voor groepen kan het een unieke ervaring zijn, mits van tevoren gepland. Het evenement vindt jaarlijks plaats tussen april en mei.

En dit jaar keert voor de derde keer terug naar Seoul Light, een media-façadeshow in Dongdaemun Design Plaza (DDP). Sinds zijn debuut in december 2019 is de show een jaarlijkse attractie geworden die meer dan 1 miljoen bezoekers trekt. De show transformeert de buitenkant van het DDP-gebouw in een enorm canvas, met een kleurrijke vertoning geregisseerd door de wereldberoemde beeldend kunstenaar Refik Anadol. Het thema van dit jaar is ‘Seoul Haemong II’, een interpretatie van de dromen van Seoul, met beelden van de lente om een ​​hoopvolle boodschap te sturen naar burgers die vermoeid zijn door Covid-19.

Related posts