Laagseizoen in trek voor reis naar het buitenland

De Nederlandse vakantieganger weet ook in het laagseizoen bestemmingen in het buitenland weer te vinden. Dat blijkt uit data van vakantiehuizen specialist Belvilla. Gemiddeld 60-65% van de vakantiegangers in het laagseizoen naar het buitenland. 

Maart en april
In de maanden maart en april bedraagt het aandeel buitenlandse boekingen 55%. Vorig jaar was dat slechts 27 %. De populairste bestemmingen dit jaar zijn Nederland (40%), België (27%), Denemarken (11%) en Oostenrijk (8%).

Juni
In de populaire maand juni trekt 62% van de vakantiegangers die niet aan schoolvakanties vastzitten naar het buitenland. In 2021 was dat 52%. De populairste buitenlandse bestemmingen zijn in die periode België (27%), Frankrijk (12%) en Duitsland (7%). 

Lees ook het artikel: Belfast, de nieuwe hotspot voor een stedentrip

September
In september blijft voorlopig 40% van de vakantiegangers in Nederland. Vorig jaar was dat iets meer (45%). Naast Nederland zijn ook België (26%) en Frankrijk (12%) populair. 

Zomervakantie
Geen laagseizoen, maar wel hét vakantiemoment voor het gros van de bevolking. Slechts 22% van de reizigers kiest voor een Nederlandse bestemming in de zomervakantie. Vorig jaar was dat nog 36%. Naast Nederland zijn ook België (20%), Frankrijk en Oostenrijk (13%) populair. Daarnaast zijn 5% van de boekingen inmiddels naar Spanje en 3% naar Kroatië dus ook dat begint weer te lopen.

Related posts

One Thought to “Laagseizoen in trek voor reis naar het buitenland”

  1. […] Laagseizoen in trek voor reis naar het buitenland […]

Comments are closed.