Kroatie blijft zich ontwikkelen

kroatie ontwikkelen

Ook in Corona-tijden blijft het gastvrije Kroatië zichzelf ontwikkelen en investeert het om haar bezoekers een nog beter verblijf te kunnen bieden. Afgelopen jaar is er een flink aantal nieuwe hotels geopend, en hiernaast zijn er vele accommodaties die de stilte tijdens de COVID-19 pandemie hebben aangegrepen om verbeteringen en renovaties door te voeren. In 2020 en 2021 is er zeker € 180 miljoen geinvesteerd in de verbetering van de overnachtingsmogelijkheden in Kroatië.

Nieuwe hotels
Een van de ontwikkelingen in Kroatië is het openen van nieuwe hotels in verschillende plaatsen, van Rijeka in het noordwesten tot Split in het zuiden. Een van de meest bijzondere hotels die haar deuren binnenkort verwacht te openen, is het boutique designhotel Villa Nai 3.3. Het hotel is gelegen op Dugi Otok, een droomeiland op ca. 25 km voor de kust van Zadar. Het ecologische 5 sterren hotel is ontworpen met aandacht voor de natuurlijke omgeving en is gelegen in een grote boomgaard van 5 hectare met 1100 olijfbomen. Villa Nai 3.3 zal onderdeel zijn van Leading hotels of the World en haar gasten een ongeëvenaard verblijf bieden. https://villanai.com/about-us/

In Rijeka opent de internationale keten Hilton het nieuwe Hilton Costabella hotel. Het 5 sterren resort zal beschikken over 132 kamers en 66 suites in luxe villa’s en gasten kunnen gebruik maken van 4 restaurants, 6 bars, een spa. De opening staat gepland voor mei / juni 2021 https://www.hilton.com/en/hotels/rjkochi-hilton-rijeka-costabella-beach-resort-and-spa/rooms/ .

In Split openen maar liefst twee hotels de deuren; 5 sterren hotel Ambasador en 4 sterren hotel Fermai. Het hotel Ambasador zal beschikken over 101 kamers, een kleine banketbakkerij, wellness & spa, restaurant, lobby en wijnbar, poolbar en een rooftopbar. De opening staat gepland voor Q3 2021. Het Hotel Fermai is kleinschaliger met 35 kamers, een restaurant, café Fermai en tuinterras en moet in mei 2021 haar deuren openen. https://www.hotelfermai.com/

Het 4e hotel dat haar deuren zal openen is gelegen aan de prachtige Adriatische kust in het plaatsje Sibenik. Het kleinschalige 4 sterren Hotel Amerun zal 17 kamers bieden en zal beschikken over een restaurant met 90 zitplaatsen met accenten op de mediterrane keuken. Daarnaast biedt het hotel bootverhuur (eigen bijboot), transfers, fietsverhuur, excursies naar het Nationale Park Kornati. De opening van het hotel staat gepland eind mei 2021.

Renovaties
In de komende maanden wordt tot slot de opening van een achttal gerenoveerde accommodaties verwacht, waarmee Kroatië als toeristische bestemming haar gasten nog meer en nog betere overnachtingsmogelijkheden biedt: Hotel Miramare in Crikvenica, Hotel Osijek in Osijek, Le Meridien Lav in Split, Royal Hotels & Resorts in Dubrovnik, Hotel Brioni in Pula, Valamar Parentino Hotel in Porec, Valamar Meteor Hotel in Makarska, HVAR Places hotel Valamar in Starigrad (Hvar).

Voor meer informatie over Kroatie: https://croatia.hr/nl-NL

Lees ook het artikel: 5 redenen voor een bezoek aan de paradijselijke eilanden van Kroatië

Related posts

One Thought to “Kroatie blijft zich ontwikkelen”

Comments are closed.