Komende jaren meer dan 40 nieuwe hotels in Nederland

In heel Nederland is het de komende jaren druk met nieuwe hotelprojecten die worden opgeleverd in het land. Uit de Tophotelprojects bouwdatabase blijkt dat door het hele land in totaal 42 nieuwe hotels de deuren openen. Vooral 2021 is een bedrijvig jaar.

Onderzoekers van Tophotelprojects houden in de Tophotelconstruction database wereldwijd alle ontwikkelingen bij op het gebied van hotelprojecten. In deze database staan 42 hotelprojecten die de komende jaren in Nederland worden geopend. Hiermee worden bij elkaar bijna acht duizend hotelkamers toegevoegd aan het aanbod in het land.

2021 is het drukste jaar met de meeste hotels die de deuren openen. In het hele land worden ongeveer 17 hotels geopend waarmee het aantal kamers met bijna drie duizend wordt uitgebreid. Vier van deze projecten bevinden zich al in de pre-openingsfase. In de jaren daarna openen in 2022 negen hotels met in totaal 1.626 kamers, gevolgd door acht hotels met 1.613 kamers in 2023 en ook in 2024 acht hotels met bij elkaar 1.600 hotelkamers. Van de in totaal 42 hotels ligt bijna negentig procent in het viersterrensegment. De rest richt zich op de luxe vijfsterrencategorie. In Amsterdam zijn de meeste hotelprojecten bezig, namelijk acht. In Rotterdam staan vijf projecten in de steigers en op Schiphol komen binnenkort twee afzonderlijke hotels met in totaal 640 kamers.

Snelst groeiende hotelmerk
Uit de cijfers van Tophotelprojects is het Nederlandse merk Van der Valk Hotels & Restaurants het snelst groeiende hotelmerk in Nederland. De keten opent komende jaren twaalf hotels in onder andere Schiedam en Eindhoven-Best. Ook IntercityHotel breidt haar aanwezigheid in ons land uit met drie hotels en MGallery by Sofitel voegt twee hotels toe aan het aanbod in Nederland.

In 2023 zal het eerste hotel van Rosewood Hotels & Resorts de deuren openen in Nederland. In het voormalige Paleis van Justitie telt Rosewood Amsterdam 134 kamers, drie restaurants, een spa en verschillende vergaderfaciliteiten.

Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts