KLM vervoert weer passagiers naar Shanghai

KLM vervoert weer passagiers op vluchten van Schiphol naar de Chinese metropool Shanghai. Eind vorig jaar (december 2021) kwam er een eind aan het vervoer van reizigers op de route vanwege aangescherpte eisen van de lokale autoriteiten.

Het stadsbestuur bepaalde in december dat vliegtuigen extra grondig moesten worden schoongemaakt. Dat zorgde in de praktijk van omdraaitijden van meer dan vijf uur. Dat maakte het uitvoeren van passagiersvluchten in de praktijk een complexe zaak, waarop KLM besloot voorlopig geen tickets richting Shanghai te verkopen. Wel werd er vracht op de route gevlogen.

Lees ook het artikel: De reistrends voor 2022

Deze week kwam daar verandering in. “Het hygiëneprotocol in Shanghai is aangepast, waardoor we weer gewoon met passagiers kunnen vliegen”, zo meldt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij aan deze site. Vliegen naar China is overigens een uitdaging voor reizigers. Het land hanteert strenge regels voor iedereen die het land binnenkomt zoals lange quarantaines.

De kleurcode voor China is oranje. Dit komt omdat reizigers uit Nederland het land niet in mogen. Er geldt een algemeen inreisverbod voor bijna alle buitenlanders voor reizen naar China. Dit geldt niet voor reizigers die een Chinese geldige verblijfsvergunning (voor werk, persoonlijke redenen of familiereünie) hebben of reizigers die een geldig visum voor China hebben, afgegeven na 28 maart 2020. Neem voor uw vertrek naar China altijd contact op met de Chinese ambassade in Den Haag.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “KLM vervoert weer passagiers naar Shanghai”

Comments are closed.