KLM verduurzaamd catering

klm catering

KLM blijft de catering aan boord van haar vliegtuigen verduurzamen. Nadat de maatschappij vorig jaar al bekendmaakte dat ze op Europese vluchten alleen nog vegetarisch eten in Economy Class serveert, komen daar dit jaar nog verschillende maatregelen bij.

“KLM blijft in 2021 focussen op het terugdringen van afval en gewicht aan boord. We introduceren snacks met een langere houdbaarheidsdatum, zoals muffins, appeltaart en brownies, zodat er na één vlucht minder hoeft te worden weggegooid”, zo laat de luchtvaartmaatschappij weten.

Ook het servies en bestek worden verduurzaamd. “Plastic bestek wordt bijvoorbeeld vervangen door houten vorken, messen en lepels; bekers en schaaltjes voor bijgerechten zijn gemaakt van gerecyclede petflessen en menukaarten van FSC-gecertificeerd papier.”

De weinige niet-vegetarische gerechten die KLM nog serveert, voldoen inmiddels zoveel mogelijk aan het Beter Leven-keurmerk voor vlees en eieren. De chocolade komt van een cacaoplantage in Panama die wordt gefinancierd door KLM’s CO2-compensatieprogramma.

Lees ook: KLM maakt Europese wifi-prijzen bekend
Bron: zakenreisnieuws.nl

Related posts

One Thought to “KLM verduurzaamd catering”

  1. […] ook het artikel: KLM verduurzaamd cateringBron: […]

Comments are closed.